Anyukák! Ti is nehezen dolgoztátok fel, hogy tápszert kap a babátok, nem anyatejet? Engem nagyon bánt a dolog!
Az a baj,hogy szerintem teljesen bestresszelik az anyukákat azzal,hogy most annyira hirdetik,hogy fél éves koráig csak szoptatni és az anyatej így meg úgy,hogy sokan már ezért nem tudnak szoptatni.Esténként már én is kénytelen vagyok tápszert adni.Először sírtam,mert,úgy éreztem mintha mérget adnék a babámnak,de ez tök hülyeség.Anyukám engem is csak 1 hónapos koromig tudott szoptatni és semmi bajom nem lett.
3hós baba anyukája
5 hónapos a kislányom, kb. 2 hetes kora óta tápszeres.
Nekem is kevés volt a tejem, kis súllyal született és lusta volt szopizni, én pedig nehezen tudtam kifejni.
Úgyhogy abba is hagytam, el is apadtam a tejem.
Semmi baja a kislányomnak, szereti a tápszert, és még semmi baja nem volt.
Szia!
Én is nehezen dolgoztam fel, főleg akkor utáltam magam, amikor megbetegedtem, és a babám elkapta. Ezt annak tulajdonítottam, hogy ha tejet kapott volna, akkor valószínű kevesebb lett volna az esélye hogy beteg legyen ő is. Egyébként már 8 hónapos, 9kg, és egy kiegyensúlyozott boldog baba. Soha nem volt gond azzal,hogy még éhes!
Sajnos mi már a kórházban kaptunk tápszert, mert hiába szopizott akár egy órát is, utána megállás nélül csak ordított, mert üres volt a hasa. Alig akartak minket hazaengedni a kórházból, mert besárgultunk és nagyon sokat fogyott a baba.
Így hát hazafelé a kórházból az útunk egyenesen egy gyógyszertárhoz vezetett és kiváltottuk a receptet.
Itthon megpróbálkoztam mindennel homeós bogyó, tejserkentő tea, fejtem egy csomót, de általában a két mellmből 10 ml több nem jött.
Ráadásként az elején mi alig mertünk neki adni tápszert is, és így is alig nőtt a súlya, de mikor a doktornő ránk parancsolt, hogy adjunk neki többet enni, szépen elkezdett nőni a súlya.
Az első három hétben a születési súlyához képest csak 10 dkg-ot hízott, aztán a további egy héten 25 dkg.
Most meg simán meg van az egy kiló.
Igazából engem az egészből az bánt, hogy mindenki megkérdezi, hogy és tudok szoptatni, van elég tejem és mikor mondom, hogy nem mindenki úgy néz rám mint az ufóra.
9 hetes boldog kisfiú anyukája, aki már 6,5 kiló
Én hat hétig próbáltam szoptatni, fejni, annak ellenére, hogy két hét után voltam vérvételből megmondták, hogy hormon problémám van és nem fog beindulni a tejem. A legdurvább napon összesen volt 50 ml, illetve egy nagy étvágyú, nagy súllyal született babám, akit két hét után már nem tudtam cicire rakni, mert ha megérezte az üres mellemet, akkor fulladozva sírt. Kapott tápszert a 2. naptól kezdve, de iszonyatosan rosszul éreztem magam. Nagyon nagy baj, de én még a babázást sem tudtam kiélvezni, mert nagyobb volt bennem az idegesség a kevés tejem miatt, mint az öröm, hogy ott van egy egészséges gyermek, akit én szültem. Őszinte leszek: kezdtem megzavarodni, semmi másról nem beszéltem, csak arról, hogy nincs tejem, nem elég, állandóan fejtem, össze-vissza masszíroztam a mellemet, hogy jöjjön valami és baromi sok pénz elment a csodabogyókra, különböző mellpumpákra, amikkel kísérleteztem.
Hat hét után hála az égnek leültetett anyukám és a férjem és felnyitották a szememet, hogy én most anya kell, hogy legyek elsősorban és nem arról kell szólnia az egész napomnak, hogy van-e elég tejem.
Hála Istennek kapcsoltam, sikerült lezárni a dolgot magamban és már másnap én voltam a világ legboldogabb anyukája. Már kilenc hónapos a fiam, soha nem volt beteg még, erős, egészséges, szépen fejlődő baba. Őszinte leszek: most már semmilyen negatív érzés nincs bennem, ha arra gondolok, hogy nem tudtam szoptatni, csak az érdekel, hogy a fiam él, ép és egészséges.
A fejlődésről: három és fél hónapos volt, amikor forogni kezdett hasra, majd egy hónappal később vissza, még nem volt egészen hat hónapos, amikor kúszni, mászni kezdett, két héttel később felülte és hét és fél hónaposan felállt. A szellemi fejődésében sem vettem észre, hogy baj lenne, csodaszép, boldog babám van, egész nap fülig ér a szája. Nem hiszem, hogy ha lett volna elég tejem, akkor ettől gyorsabban fejlődött volna, de nem is vártam volna el, szerintem még így is bőven jó időben csinált mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!