Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák! Ti is nehezen dolgozt...

Anyukák! Ti is nehezen dolgoztátok fel, hogy tápszert kap a babátok, nem anyatejet? Engem nagyon bánt a dolog!

Figyelt kérdés
Még csak 6 hetes és már tápszerezik,sajnos nagyon kevés a tejem,egy nap max 1-2dl tudok neki adni,tőbbi tápi.első baba,ugye ugyan ugy fog fejlődni???nem lesz semmi baj????kőszőnőm.egy kétségbe esett anyuka
2009. júl. 28. 07:25
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Sokkal jobb, ha tápszert kap és jol van lakva, mint ha nincs tejed, nem tápszerezed, de éhezik.

Ha a tápszert ügy adod neki. hogy magadhoz öleled, akkor nem fog neki semmi se hiányozni - és az anyatej az elsö hónapban már elég védettséget ad, a fejlödéséhez csak ennyi a fontos.

2009. júl. 28. 07:31
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Szia.igen nehéz volt,igaz 5 hónapos volt amikor tápszert kapott,de mivel letudtam magamba rendezni,hogy tényleg mindent megtettem a tejért,és neki sem kell már a cici,igy megpróbáltam a lehető legtermészetesebben fogadni ezt a helyzetet.Ugyanolyan nagy szerettel adom neki a tápszert,és pontosan tudom,hogy most ez a legjobb amit adhatok neki.ettől ő még szép,egészséges,drága baba marad és lesz is.ne keseregj rajta,mert ezt ő is megérzi.igy is kiegyensulyozott és boldog gyermeket tudsz nevelni,anyatej nélkül is.
2009. júl. 28. 07:32
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Az én babám is kb. 8 hetes korától tápszert kapott pótlásnak, én is nagyon el voltam keseredve,hogy nem tudom megfelelően táplálni.

De most hogy már 10 hónapos nem látok semmi hátrányát annak hogy azt evett, nem volt soha beteg, tehát nincs semmi megkülönböztetés közte és az anyatejesek között.

2009. júl. 28. 07:42
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ne stresszelj rajta, nem érdemes. Sokkal jobb egy boldog, jóllakott tápszeres baba, mint egy éhező, síró anyatejes. Sokan vannak, akinek nincs elég teje, és ez nem szégyen.

Az én babám is tápis lett, sírtam is miatta sokat eleinte, mert mindenki azzal cseszegetett (nagyszülők), de aztán jött a védőnő, és mondta, hogy nyugodjak meg, semmi gond, a babám így is boldog gyerek lesz, meg amúgy is a mai gyerekek kb fele tápszeres.

Egyébként egy kiegyensúlyozott, boldog 4,5 hónapos babám van.

2009. júl. 28. 07:49
 5/20 anonim ***** válasza:
94%

Én épp fordítva voltam, örültem hogy tápszert adhatok neki, mert alig hízott, védőnő meg csak azt mondta elég neki az anyatej, de mindig éhes volt s ordított.

Most meg jóllakik, mosolyog alszik. Egyébként azóta több a tejem is hogy tudom ne éhezik. 5 hós, napi 1-2x kap tápot többi szopi :)

Fodógd fel te is így a dolgot:)

2009. júl. 28. 07:54
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Ne bánkódj emiatt,nem kell,hogy lelkifurdalásod legyen!Sajnos alakul úgy,hogy nem sikerül szoptatni ezért vagy azért....ha vígasztal,biztosan nem vagy egyedül a problémáddal.Ha nem bánod,leírom a saját történetemet!

Kisfiam a kórházból való hazaérkezésünk utáni 1 hetet végigsírta velem együtt.Szinte óránként cicizett,20 perceket,nem értettük mi van.Meg voltam győződve arról,hogy amúgy minden rendben...de mégsem volt.Párom hozott egy babamérleget,elszörnyedve láttuk,hogy a kicsi mennyit fogyott,teljesen kibuktunk.Rögtön telefonáltunk a doktornőnknek,aki azonnal felírta a tápszert,azt mondta "nincs mese,cselekedni kell".Azóta is gyakran eszembe jut,hogy szegény kis csöppség éhezett én meg nem tudtam....:( Ezt követően vegyesen tápláltam 4 hónapos koráig,de sajnos a tápszert nagyobb mennyiségben kapta,mint az anyatejet.Én annak tudom be a sikertelenséget,hogy közel 3 hétig erős hasmenésem volt,egész napi fejéssel 10 ml-t sikerült kisajtolnom a cicimből,a tejem be sem lövellt,ahogy kellett volna.Ezt követően nem termelődött soha annyi,hogy egy teljes étkezésre elegendő legyen.

Kíváncsian várom,ha megérkezik a kistesó akkor miként alakul,lehet,hogy a tapasztalatlanságom is közre játszott...pfff,nem tudom.Minden esetre ne aggódj,a görcsölés miatt is apadhat a tejed,csak nyugodtan!Fel a fejjel!

2009. júl. 28. 08:05
 7/20 anonim ***** válasza:
94%
Szia! Tudom mit érzel, én 2 hétig tudtam szoptatni a kisfiamat, azóta tápszeresek vagyunk. Hidd el nem lesz semmi vele, ugyan úgy fog fejlődni, mint az anyatejes babák. És igazuk van az elöttem hozzászóloknak, jobb a tápszer, mintha egész nap éhes lenne a kicsi, és csak sírna. Minden jót kivánok. 10hetes kisfiu anyukája.
2009. júl. 28. 08:10
 8/20 anonim ***** válasza:
84%
én örültem, h vége lett a tortúrának. csak sírt, mert éhes volt, ha szopott fájt a hasa, rémálom volt. bármennyit szopott, volt, h 1 órán át evett, és fél óra múlva már ordított, mert éhes volt. jött a tápszer, és az átaludt éjszakák, a nyugalom. én nem bántam meg, kövezzenek meg itt a szoptatós anyukák. nem tudtam hallgatni, h visítva sír a fiam. a hasfájást is elvágták. és miért ne fejlődne a babád? és mi baja lehetne tőle? szeinted mi a tápszer? méreg? ne haragudj, h nyersen fogalmaztam, de 2009 van. a tászerek kb egyenlőek az anyatejjel már.
2009. júl. 28. 08:17
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nagyon egyetértek az előttem szólókkal. Nagyon fontos az anyatej; de szerintem nincs olyan a gyermekét tényleg szerető anya, aki el tudná viselni, hogy szopizás után kétségbeesetten sír a picije, mert még éhes! Nekem sincs elég tejem, tápizunk mi is. Ez nem szégyen; a ami tápszerek minőségben és összetételben is garantáltan megfelelőek a kisbabák számára. (És nem hasfájós tőle a babám)

2009. júl. 28. 08:20
 10/20 anonim ***** válasza:
89%

Nagyon nehezen, pedig mindent megtettem annak érdekében, hogy legyen tejem (homeopátiás bogyók, 2 féle tejserkentő tea, fejés, masszírozás, borogatás...). Sajnos az orvosok látták előre, hogy nem sok remény van a tej fokozására, ezért eleve tápszervénnyel engedtek minket haza a kórházból. Soha, egyetlen alkalommal sem tudtam úgy megszoptatni, hogy elég legyen neki egy étkezésre, tehát szoptatás után mérleg, és még akkor készítettük el a tápszerpótlást.

Ja, ráadásul nekem ez nem okozott volna nehézséget, hamar túlléptem volna rajta azzal, hogy ezek a tápszerek már nem olyanok, mint régen, amikor túlhíztak tőle a gyerekek, ám akárkivel találkoztunk mondjuk séta közben, vagy jöttek látogatni, mindenkinek az első kérdése az volt, hogy : "És van elég tejed, szoptatsz, szopik?" Na, ezt már bunkóságnak tartottam, és közöltem a férjemmel, hogy ha legközelebb valaki megkérdezi, el fogok vonulni, és nem is állok vele szóba. Gondolhatják, hogy nem jószántamból táplálom tápszerrel, hanem azért, mert egyszerűen nincs tejem.

Fogd fel úgy (habár nekem is nehezemre esett), hogy kicsit szabadabb lehetsz, hiszen a tápszert akár éjszaka is apuka is oda tudja neki adni, esetleg akkor is, ha neked valami dolgod van, és elugrasz otthonról 1-2 óra hosszára. Arról nem is beszélve, hogy nem hagyod éhezni a gyerekedet!

Sok erőt kívánok a feldolgozásához, de adjon az is energiát, hogy a cél az, hogy boldog, és szépen fejlődő gyereket nevelj!

2009. júl. 28. 08:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!