Mikortól ehetnek fűszeres dolgokat a babák?
8 hónaposan már tettem bele neki pici vegetát, vagy oregánót bazsalikomot a Paradicsomos burgonyahoz, Paradicsomos tökhöz, spagetti szószhoz.
Paprikás rántást is tettem a Főzelékek alá, késhegynyi paprik kiskanál olaj, majd pici lisz, pici vegeta.
Már adhatsz neki zöldfűszereket, petrezselyem, zellerlevél, bazsalikom, oregánó, majoranna, az ételek alapjába mehet icipici fokhagyma, hagyma.
A natúr joghurtot is be lehet vezetni, ha bírja a pocakja, akkor tehetsz bele gyümölcspürét, nagyon finom.
Paradicsomos ételekbe nyugodtan tehetsz kicsi cukrot, mert anélkül sokszor nagyon savanykás.
Zöldfűszerek mehetnek, de só, vegeta szerintem még ekkora gyereknek nem kell.
A mi ételünkből én 1 éves kor előtt nem adtam, mivel az sózott.És utána is csak nagyon lassan, emlékszek még kb. 15-16 hónaposan is külön főztem neki, ha túl fűszeres ételt ettünk, vagy pirospaprikás étel volt(nagyon nehezen emészthető).
Joghurt már adható, de inkább natúr és te rakj bele gyümölcsöt.védőnő
nagyon köszi a válaszokat. úgy sem megy, ha a levesben fő a zöldség, és külön leturmixolom? a lé nélkül...
Inkább tegyem külön főzőlébe?
egyébként még eléggé le vagyunk "maradva". sok a szopi, és lassan vezetem be az újakat. eszünk almát, barackot, sárgabarackot, meggyet, krumplit, céklát, répát, sütőtököt, paradicsomot... és kis csirke ill nyúlhúst is kóstoltunk. de pl rántani ritkán rántom be a főzeléket. ezt rosszul csinálom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!