Kisbabám 8 hónaposan nem forog, mitévő legyek?
Milyen tornára jártok?
Úgy ösztönözheted, hogy mellé rakod a játékait de kartávolságon kívülre. Vagy fektesd az ágyon egy plédre és azzal forgasd. De ha dévényre jártok akkor biztos megmutatták, hogy hogy kell forgatni.
Szia!
Duci baba? Mert az enyém az volt, és ezért se akart forogni, meg a kis kőpém azt csinálta h letettük a plédre , kicsit távolabb a játékát...és erre a plédet kezdte el húzni maga felé.....:)
De amúgy semmilyen izomtónus problémája nem volt, látta gyógytornász is, azt mondta , gyönyörűen tartja mindenét...csak lusti....1-2 hónapra rá elkezdett forogni, de akkor se vitte túlzásba, pár hét alatt megtanult kúszni, aztán már mászott....
Amúgy a plédes módszer jó, megfogod apával(te a két végét, ő a másik két végén, benne a baba , picit megemelitek a földtől és gurgatjátok jobbra-balra finoman.
Járunk tornára, de nem Dévényre.
Jó húsban van a pici, de nem akadályozhatja a mozgásban a védőnő szerint.
Aggódok, hogy miért nem akar mozogni. Egyszerűen nem tudom semmivel rávenni. Ha nem adom a kezébe/keze ügyébe, vagy elfordul és lemond róla, vagy sírva reklamál.
Nyilván ha már orvos és tornász is megállapította,hogy az izomzattal van gond, akkor az úgy is lehet!
A lusta baba más. A lusta babát meg lehet különböztetni az izomtónus zavarostól!
Mi is járunk Dévényre, én úgy forgattam napjában többször, ahogy a tornász mutatta. Térdet fel a hasági és szépen vinni a lábat az ellentétes oldalra. Az elején még nem csinált semmit, aztán szépen rájött,hogy hogy kell hozzá emelni a fejét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!