Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Paradicsomot meghámozzátok és...

Paradicsomot meghámozzátok és kimagozzátok amikor először adjátok babátoknak? És később?

Figyelt kérdés
2012. aug. 30. 15:53
 1/5 anonim ***** válasza:

Igen, az elején igen, mert esetleg piros lehet tőle a szája és a popsija, később elég csak meghámozni, de ha még akkor is érzékenyen reagál rá, akkor még mindig várj 1-2 hónapot.

Nem nehéz meghámozni, felülre vágsz a héjába egy keresztet, ráöntesz forró vizet a forralóból, vársz pár percet, és nagyon könnyű lehúzni a héját.

Pont most csináltam én is vacsira a picinek :)

2012. aug. 30. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Ne nem magoztam ki csak meghamoztam. Legeloszor szoszt foztem neki belolle egy kis zeller szarral meg bazsalikommal. Mikor a szosz mar jo pepes volt akkor kidobtam a zellerszarat es a paradicsom szoszt meg jol osszetumixoltam magas fokozaton igy a magok annyira osszetortek, hogy eszre sem vettem. Aztan ismet felmelegitettem a szoszt es tettem bele reszelt sajtot, turmixolt repat es turmixolt karfiolt. Ez volt a kisfiam kedvenc kajaja. Fagyasztani is lehetett igy sokat csinaltam neki. Osszetort fott krumpli tetejere ontve nagyon finom. 8 honaposan tesztaval is ette.

Felvagva paradicsomot szendvics melle olyan 11 honaposan kapott es akkor mar nem huztam le a hejat csak felvagtam neki aprora es felcsiegette a talcajarol a tobbi zoldseggel.

2012. aug. 30. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
És mennyi idősen adjátok a babtoknak? Csak mert mi most kezdtük a főzelékezést (4 napja), és a védőnőm mondta, hogy adjak neki paradicsomot.
2012. aug. 30. 16:06
 4/5 anonim ***** válasza:

nekem azt mondta a védőnő, hogy 5 hónaposan már lehet adni, héj és mag nélkül. 7-8 hónaposan adhatom magostul, de ha piros lesz a popsija, még várjak a magokkal 1-2 hónapot.

(első voltam)

2012. aug. 30. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem 5 hónapos a babám. Még nem adtam neki, de tettem el fagyasztva úgy, hogy megfőztem és átpasszíroztam paradicsomlének héj és mag nélkül és sűrűre főztem. Ezt fogom adni krumplival.
2012. aug. 30. 20:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!