16 hónapos babának milyen állagú ételeket kell (ene) tudni ennie? Milyen ételt milyen formában adtok babátoknak?
Pl.:zöldség (nyers és főtt állapotban), gyümölcs, pékáru, sajt
(Sajnos se a védőnőm, se a gyermekorvosom nem segítőkész e témában.)
Köszönöm mindenkinek a gyors és segítő választ. Egyedül vagyok a városban, se barát, se rokon. Nincs segítség és első gyerek. Most még villával töröm az ételt neki, de akkor sürgősen elkezdem a normál állag adását. Úgy látom nagyon le vagyunk maradva.
Azért várom a további javaslatokat, ötleteket a különböző ételekkel kapcsolatosan.
Barátnőmék mikor nálunk voltak a 2,5 éves kislánnyal, spagetti volt husival ahogy mi csináljuk, de azért felvágta a kislánynak a tésztát a barátnőm kb. 1 cm-es darabokra, tehát még 2,5 évesen sem az volt, hogy odarakta a lánynak a nagy tál spagettit aztán majd ő megeszi szépen egyedül...
1,5 évesen szerintem az a lényeg, hogy pépesíteni már nem kell, amit lehet önállóan egyen, de azért aprítani kell/lehet.
Az én fiam 13 hónapos kora óta eszi azt amit mi. Először villával összetörtem, hogy az állag ismerős legyen, aztán már csak a villa élével kockáztam neki fel. Két éves pl: a húslevesbe egészben teszem a zöldségeket, de az ő adagját nagyjából felkockázom tálaláskor, akkor darabokra, amit ki lehet kanalazni. Egy egész répát nem tud a kanalára tenni, és nem örülnék, ha kézzel enne. Meg én sem egészben teszem a zöldséget a kanalamra, hanem levágok belőle kisebb darabokat.
Kenyeret eheti félbevágott szeletekben, ha nem szereti átrágni magát a héjján. Sajt csinos vékony szeletekben. A zöldségköret meg kockázva. Először megnyomkodhatod kicsit villával, de ha adsz már neki darabos kaját (már bőven érett rá) akkor elég, ha 1*1cm-s kockákra aprítod főzés előtt. Mellesleg esztétikailag is úgy mutat a legszebbet, ezért tálalják így étteremben is.
A gyümölcs, negyedelve, felezve, vagy egészben, ahogy neki tetszik. Az én fiam tavaly még egészben ette az almát, most megint negyedelni kell neki minden gyümölcsöt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!