Első szülinapi torta? Milyet javasoltok?
Nem akarsz inkább te készíteni? Szerintem ezt mindenki szívesebben enné, és neked is jó érzés lenne, hogy az első tortát te csináltad. Ezt még sütni sem kell, és isteni finom:
Én is gondoltam már rá, de őszintén szólva, félek, hogy elszúrom. :( És akkor már nem lesz más perspektíva.
Ezért gondoltam, hogy inkább biztosra megyek, és veszek egyet, az nem lehet rossz.
Eddig bármikor ha nagyon készültem egy étellel/süteménnyel, sosem úgy jött össze, mint máskor. Nem szeretném, ha ezen a napon is elbénáznám.
Szerintem bíznod kellene magadban, ezt egyszerűen nem lehet elszúrni. Én megcsináltam az első, a második, és a párom 38. szülinapjára is. De nem ördöngösség, egyáltalán nem bonyolult. Az aljának való dolgokat csak összegyúrod, beletapicskolod a tortaforma aljába, és irány a hűtő. Közben meg szoktam főzni a pudingot, hagyom kicsit kihűlni, a barackot felszeletelem. A pudingba belekeverem a vajat, és már kenem is a hűtőből kivett tortaalapra. A fele pudingot kenem rá, aztán rétegezem a barackkal, és a piskótatallérral. A krém második felét is rárakom, és ilyenkor be szoktam rakni egy éjszakára a hűtőbe. Kisfiamnak úgy csináltam, hogy mielőtt felvágtuk, a teljes tortát beborítottam felvert tejszínnel, és teleszórtam apró színes cukorkákkal. Kapott rá gyertyát, és marcipánfigurát.
Páromnak úgy csináltam, hogy a tetejét is felszeletelt barackkal díszítettem, csak pici tejszínpamacsokat raktam rá, viszont az oldalát bekentem tejszínnel, és teleszórtam csokireszelékkel. A torta tetejére rakott tejszínpamacsokra is szórtam csokireszeléket. Nagyon mutatós, és isteni finom torta. Fél óra alatt elpusztította a család.
Most lesz a 3. szülinapja, és az oviba is ilyen tortát fogok bevinni, amikor felköszöntik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!