1 év körüli babád hányszor és milyen időközönként alszik naponta?
Kedves Kérdező!!
Én nem tenném le olyankor aludni már. Kezdetben fél 11kor tedd le 10kor egyen egyet és utána tedd le vagy ameddig ki tudod húzni vele. Lehet már sok neki már az a délelőtti alvás.
Eddig korán (kb. fél6-kor) kelt, így naponta 2x aludt. Délelőtt 1,5-2 órát, délután kb. 40 percet-1 órát. Este 8-9 között feküdt. Nemrégiben azonban sikerült elérnünk, hogy reggelente tovább aludjon (7-fél8), így az alvások ideje csúszott és tegnap már a 2. alvás el is maradt. Amúgy eddig kb. 4 órát volt ébren az alvások között.
Szerintem addig nem érdemes kihagyni egy alvást, amíg látod, hogy igényli, mert akkor csak totál nyűgös lesz egész nap. Szóval én a helyedben megvárnám, amíg magától kihagyja a második alvását.
Nekem egyik fiam 1éves korától aludt napi 1x, ebéd után 2-3órát,
másik viszont egy igazi álomgyár volt. 1évesen szokotattam át a 3x-i alvásról 2x-re. :) Akkor fél11-től délig aludt és kb fél4-től 5ig. 20-21hónapos korában szintén "erőszakkal" szoktattam rá a napi egyszeri alvásra, most 27hónapos,és ha déli 12kor nincs lerakva.... jajnekem. Mostanában 12-fél4ig alszik.
Éjszaka is jól alszik, legkésőbb 9kor alszanak a gyerekek, és mivel a nagyobbik megy oviba, reggel 7kor keltük, akkor általában felébred a kisebbik is. :)
11 hósan szokott át, 7 korül kel, dél f1ig bírja, 3ig alszik, 8kor fektetés
lányom 14 hónaposan szokott át, babafüüggő
Sziasztok!
Nekem viszont az a tapasztalatom, ha rá hagynám a lányomra, hogy ő mikor aludna akkor totál össze vissza lennne. Egy kicsit igen is szabályok szerint kell nevelni a gyerkőcöket. Én ezt az átszoktatást nem úgy gondolom, hogy már rögtön az eredeti amit én szeretnék már akkor csinálok mindent, hanem a gyerek lefekvéséhez mérten 10-20 perccel tolom csak ki az alvását, ha oylan van. Nálunk ez bevált. Én akor tettem le csak délben aludni a lányomat amikor az éjjel nem aludtunk mert sírt a lányom mert unatkozoztt. Akkor a párommal egyetértésben tettem meg azt, hogy csak délben fektettem le. Láss csodát a gyerek azóta zavartalanul alussza át az éjszakát. Most azért gondoljatok bele ha bölcsis lesz illetve ovis ott is van csendes pihenő ebéd után. Mit fog akkor kezdeni a ti gyerekeitek ha nem szokja meg, hogy ebéd után csendes pihenő van?
Azért célszerűbb lenne már most erre oda figyelni, ha bekerül a csoportba akkor azzal már legalább ne legyen baja, hogy ne csak az új helyet és embereket kell megismernie, hanem még egy új napi rendet is.
Ja és ami lemaradt. Az én lányom is dörzsölgette a szemét és rendben el is aludt akkor amikor én letettem, csak utána az éjszakáink voltak borzalmasak.
Ezt most arra írom, ha én hagytam volna akkor ő is aludt volna még délelőtt. De nem tette. Boldog és kiegyensúlyozott baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!