1 év körüli babád hányszor és milyen időközönként alszik naponta?
Múlt héten volt 1 éves. Még 2x alszik naponta. Egy nagyobb alvás van kb 11 és dél között, majd délután 4-5 felé egy fél órát. Ha sétálunk, akkor ezt az utóbbit babakocsiban.
De ha van jó ötletetek miként lehet átszoktatni egy nagy alvásra, akkor azt szívesen veszem.
Sziasztok!
Az én lányom 10 hónapos kora óta 1x alszik, miután rájöttem, hogy a kétszeri alvás sok neki, mert nem aludta át az éjszakát.
Mivel eleve olyan 10 körül aludt a lányom ezt könnyen megoldottam arra az egy órára lefoglaltam 2-3 nap volt nehéz de utána tök szépen beállt rá. Ha nagyon nagy az eltérés a két alvás között akkor én úgy csinálnám, hogy fél órát tolnék rl egyszerre a délelőtti alváson, és utána a délutánit hoznám előrébb. Persze elősszőr csak az egyiket piszkálnám és utána a másikat, de lehet, hogy utána ez magától beáll, pláne ha a délelőtti alvással kezdi az ember, mert ha délben fekszik le és alszik 2-3 órát akkor már nem hinném, hogy igényelni fogja a délután 4-5 óraikkor alvást. Nálunk még az is nagyon bevált, hogy délután 4-től már nincs alvás. Ha nem ébredne föl (ami nagyon ritka) akkor én teszem és utána játszok vele. 7ig utána fürdés és vacsi alvás.
Köszönöm a válaszokat,az én lányom is 1éves múlt 9én és 2x alszik,még... és szintén szívesen veszem,ha van ötletetek az 1x alvás átszoktatásra!
Vagy átáll ő saját maga??Esetleg ne tegyem le delőtt aludni??(ez 10-11között van).De olyenkor általában túl fárad és olyankor képtelenség elaltatni és inkább keveset alszik,mint sokat...
Szerintem ezt babája válogatja. Az én lányom lassan 15 hónapos lesz, reggel 8-9 között kel. És még nappal kétszer alszik. Ha fél 10-kor kel, akkor már fogcsikorgatva, de kibírjuk egyszeri alvással.
A kisfiam a bölcsiben is 1 órát aludt max, pedig korán kelt, jól lefáradt és mégsem. A többiek 2 órát aludtak, ő meg egyet és a maradék egy órában csendben könyvet nézegetett... szóval egy nagy alvásra nem lehet szerintem rászoktatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!