Aki "megtanította" aludni a kisbabáját, azokat kérdezném az éjszakai kelésekről, hogyan kezeljem?
Itt most nem olyan választ várok, hogy ki támogatja és ellenzei, erről már tettem fel kérdést.
azért szeretném megtanítani elaludni, mert éjjel sokszor ébred, és valószínű azért is mert nem tanult meg visszaaludni. az aludj jól gyermekem módszer nagyjából ismerem így leírások alapján, azt nem tudom hogy egyszerre alkalmazzam az elaltatásnál ezt és éjjel mit tegyek, amikor ébred a baba? szoptassam ugyanúgy, vagy ugyanazt tegyem mint este?
az én dokim szerint az egyedül elalváshoz idegrendszeri érettség kell
ha ez még nincs meg, nem tudod rá "megtanítani"
ha meg már elérte az érettséget akkor meg nem kell tanítani mert úgy is beáll a rend
ezeket tapasztalatból írom
de honnan tudod melyik babának mennyire erős az idegrendszere?????
az kívülről nem látszik
és ha kora baba volt? vagy az anyukája dohányzott? vagy egyszerűen csak genetikailag később ér??
Nekem a 2. és 3. babám is 4 illetve 5hetes koruktól átaludták az éjszakát úgy, hogy sose ébredtek fel éjszaka, csak reggel fél 8körül.
Az első ébredt éjjel párszor kb 6hós koráig, de csak a cumit kellett a szájába dugnom- és ennyi volt. Mivel az ágya mellettünk volt még akkor, ha meghallottam a hangját félálomban felálltam, cumi és már aludtunk is.
Utána elmult egyik napról a másikra.
Örülök, hogy ilyen ügyesek,(hu de sokan irigykedtek is rám emiatt) de én konkrétan nem csináltam velük semmit.
Köszi a válaszokat, sajnos a kérdésemre nem igazán kaptam még megoldást.
Kedves első, olyan nehéz hogy melyik pszichológusnak és dokinak higgyen az ember. mert vannak dokik akik meg mást állítanak--- beleástam magam a témába!!!!
De azt nem hiszem hogy ha érett rá, beáll a rend, mert sokan beszámoltak itt arról hogy az addig rosszul alvó, kelegető babájukat ezzel a módszerrel sikeresen megtanították rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!