Mikortól adtatok a babátoknak valami mást tejen, vízen kívül és mit?
A kecsketej vashiányos vérszegénységet eredményez a csecsemőknél. 1 éves kor felett ajánlják, de akkor is csak heti 1-2 adagot.
Gratulálok a védőnődnek .
A fiam 16 hónaposan kezdte a bölcsit, ekkor kapott először tejtől és víztől eltérőt: valami cukros ananászszirupot v. mi a rák volt az.
A kislányom 14 hónaposan kapott kecsekméti bébiitalt 2-szer, de ő még nem ivott tehéntejet, csak vizet.
Én babám tápszeres lett 2 hónapos kora óta.Én 3,5 hónapos korában kezdtem a hozzátáplálást, mert szorulásos volt hiába speciális tápszert evett.Most is figyelnem kell mit adok neki mert sajnos sok minden megfogja a gyomrát.(5hónapos)Pl. banánt, almát, sárgarépát egyáltalán nem ehet, mert akkor nem tud kakilni.. Én adtam az anyatej mellé is már 6hetes korában édeskömény teát, mert nagyon hasfájós volt szegény.Viszont ha nem lett volna akkor nem adtam volna neki csak vizet az tuti.A hozzátáplálásról meg az a véleményem, hogy én akkor sem vártam volna 6hónapos koráig ha anyatejes lett volna, mert nem tartom helyesnek ha túl későn találkozik a baba szervezete az ételekkel.Ja és én ezt a "csak a levét 3 napig" módszert is kihagytam.Nem kínoztam szegény gyereket ilyen óvatoskodásokkal.Viszont véleményem szerint 3 hónapos kor előtt nincs megérve a baba sem a kanalazásra.Egyszerűen nem nyitja a száját sem szerintem.Nekem 3,5 hósan sem igazán nyitotta.Még most kezd beletanulni a dologba 5 hónaposan.Ami meg az üvegekre van írva hááát.Én is vettem már véletlenül olyan bébikaját, ami 4 hónapos kortól van és karfiol van benne.Ott áll a polcon, természetesen nem adtam oda.Majd 8 hónapos korában.
Sokan azt mondják, hogy el volt túlozva anyáink idejében a hozzátáplálás.Szerintem most méginkább el van túlozva pár dolog.Pl ez a 6 hónapos kor előtt nincs szükség csak anyatejre.Ez nagyon nagy túlzás.Viszont én azt tanácsolom neked, hogy várj még legalább 3 hónapos koráig.Aztán elkezdheted a kanalazgatást. Semmi baja nem lesz attól a nyalatnyi jégkrémtől a babádnak, de azért most már ne adj neki szerintem, mert erre tényleg végképp nincs szüksége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!