13 hónapos babám még szinte semmit se mond, ez baj?
Köszi! Igen, szokott gagyarászni néha.
Ebből csak az első igaz rá, amit linkeltél második.
1. vagyok, mi sokat néztük a Gyerekdalok és mondókákat, ha nyűgös volt, addig kicsit kikapcsolt és este a fürdés utáni öltözködésnél valamit mindig mondókáztam neki, leginkább ezek közül a pelenkázón, mert ugye nem igazán volt türelme, így meg eltereltem a figyelmét. :)
De szerintem nem baj még, ha nem mond semmit. Van aki 3 éves kora előtt kezdi el és tényleg a fiúk (több területen is) később csinálnak dolgokat. Egy helyen olvastam, hogy a tesztoszteron van blokkoló hatással a beszédfejlődésnél, ezért kezdenek a fiúk később beszélni. Egyébként nálunk még a bölcsi hozott még egy löketet a beszédfejlődésében 2 évesen. Együtt mondókáznak, énekelnek és hát ugye nem árt kommunikálni a többi kisgyerekkel is. :)
Nézd, hogy akár családon belül mennyire eltérnek a gyerekek: fiam 24hónaposan mondott először értelmes érthető szavakat(addigi repertoár: anya, nem, ap, és a fejhangon szűkölés mindenért)
Lányom 16hónaposan 80szót használt, 19hónapos 2-3szavas mondatokat használ, halandzsával belső köröknek érthetően mesél...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!