Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyibe kerül havi szinten...

Mennyibe kerül havi szinten egy baba eltartása?

Figyelt kérdés
Etetés, pelenkák, meg amik még kellhetnek esetleg napi szinten. Illetve ha most 125000 Ft-ot keresek az durván mennyit csökken az elején mikor még táppénzen vagyok? Vagy hogy van ez pontosan? Munkahelyemen nem szívesen kérdeznék rá. Előre is köszi a válaszokat.
2012. aug. 21. 08:37
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Hát nehéz döntés:) Lehet akkor, hogy megnézem, hogy munka mellett mennyi időt kell fordítanom a tanulásra napi szinten. Illetve lehet, hogy beszélek a leendő nagyszülőkkel, hogy mennyire tudnának besegíteni nekem. Az egyik nagyszülő végül is kocsival 10 percre lakik tőlünk, ráadásul nyugdíjas. A mostohadédije gyalog 10 percre lakik, ő is rendes. Nagyon várják már, hogy legyen egy baba a családban, és jó velük a kapcsolat. Eddig is sokat segítettek már, támogattak minket. Tulajdonképpen ingyen kaptunk egy lakást. Az össz havi jövedelmünk jelenleg úgy 260-280 ezer forint, jövőre a párom már magasabb beosztásban fog dolgozni, úgyhogy közel annyit fog keresni mint amennyit most ketten együtt keresünk. Ennyivel már érdemes lehet belevágni, nem? Jaj, nagyon izgulok:) Nem régóta szeretnék csak gyereket, el sem tudtam volna képzelni, de mostanság már tök szívesen álmodozok róla:) Bár félek is tőle, mert ez egy komoly életre szóló döntés. Más is félt előtte? Vagy ha félelmeim vannak, hogy jó anya leszek-e akkor inkább hagyjam még? Szerintetek? Bocs, hogy ennyit kérdezősködök, de nincs egyetlen kisbabás barátnőm sem:)
2012. aug. 21. 10:22
 12/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Amire havonta kell költeni eleinte:

Pelenka (attól függ, milyen márka, de szerintem számolj kb.10.000 Ft-ot), popsitörlő (1.000-2.000 Ft), esetleg tápszer (ez drágább tétel, de van rá támogatás, ha az orvos írja fel, nekünk támogatással 2.500 Ft körül volt egy doboz, de mint kiderült, van sokkal, de sokkal olcsóbb is! nekünk csak pótlásként kellett, úgyh. nem tudom, mennyi fogy el egy hónapban, 4-5 doboz talán?), esetleg gyógyszer...

Popsikrém, fürdető, Dvitamin nem is kell minden hónapban! De ezek nem is olyan drága tételek.

Ruhát is lehet, hogy kell venni időközben-tescoban, turikban is lehet nagyon jókat találni, olcsón! Egy-két játék, de ajánlom a vaterát, vagy vannak biztos felétek is bababörzék, használt cucokkat is értékesítő bababoltok...

Ha nagyobb, akkor is ugyanezek + gyümölcsök, zöldségek, bébiételek, esetleg tejpépek, italok, teák, joghurtok, stb...ez már kinek, mi...érdemes figyelni az akciókat!

Ami drága egyben, az megvenni a babakocsit,kiságyat, matracot, pelenkázót, autósülést, légzésfigyelőt,(esetleg pihenőszék, járóka, később etetőszék) meg azt a sokmindent a babaszobába... :) meg ami még a babónak kell....

De ez is pénztárcafüggő! Lehet nagyon jókat venni használtan is! Akciósan is!

Azért lehet költeni mindig, határ a csillagos ég, de tudod, lehet ezt okosan is csinálni!!!! :D

A tanulásról meg annyit! Biztos nem könnyű. De ha van bőven segítség, akkor menni fog!! Egy barátnőm az orvosit fejezte be pici baba mellett!!! Úgyhogy hajrá!!!! :)

A felelősségtől mindenki fél, ez természetes. De majd meglátod, hogy a világ legszebb dolga anyukának lenni!!!! Egy leírhatatlan csoda!!! Remélem mihamarabb részed lesz benne!!!!!Drukkolok!

2012. aug. 21. 11:04
 13/18 anonim ***** válasza:

Szerintem ilyen anyagi körülmények között simán vállalhattok babát, nagyon jól fog keresni a férjed!

Ha vágysz babára az természetes, hogy kicsit "tartasz" tőle, emiatt ne aggódj. Ha megszületik a pici, a világ legtermészetesebb dolga lesz majd és nagyon fogod őt szeretni!

A tanulás viszont gyerek mellett nem úgy működik, hogy te tanulsz, ő meg eljátszik melletted szépen. Ilyen nincs. Nem nagyon lesz szabadidőd (vagy ha lesz akkor is jön a házimunka, babának kaja főzés, alvás!, pihenés ilyesmi), hacsak nem lesz valaki, aki mondjuk minden nap elviszi 2-3 órára a babát (attól függ mennyit kell otthon tanulnod, készülnöd), de ez is kicsit macerás, mert ha pl. szoptatsz, akkor később is 3-4 óránként szopizik a baba, pelenkázni kell stb.

Szóval a te döntésed, de ha tanulni szeretnél mellette akkor azt nagyon meg kell szervezni és a párodnak is maximálisan segítenie kell téged. Olyan férj mellett szerintem képtelenség sulit végezni aki semmit nem segít csak ülne a tv előtt egész nap, vagy sosincs otthon, este 10-ig dolgozik stb.

2012. aug. 21. 12:06
 14/18 A kérdező kommentje:
Igen, azt mondtam is a ház urának, hogy ha gyereket szeretne, akkor le kell adnia jó pár munkaórát:)
2012. aug. 21. 12:54
 15/18 anonim ***** válasza:
Az egyik korábbi válaszoló vagyok. Azt még hozzátenném hogy én is úgy gondoltam először hogy majd tanulok suli mellett. Fel is vettek PhD-ra, most írtam meg nemrég a nyilkatkozatot hogy visszalépek mert csak jövőre tudok menni halasztani viszont egyből nem lehet sajnos. Ha nem lépek vissza ugrik az ösztöndíj úgyhogy ez van. Én sem így terveztem, fél éves a babám, de nem bánom hogy így döntöttem, mert annyira cuki hogy imádok csak vele lenni és egész nap játszani, huncutkodni, nevetni... A suli meg ráér! De ha Te csak most kezdenéd a sulit és közben szülsz akkor már lehet halasztani (egyeteme válogatja de szerintem 1,5 évet is akár). Szerintem ha anyagilag rendben vagytok akkor ne várjatok, ki tudja később mi lesz. Szerintem sokan örülnének és gondolkodás nélkül vállalnának babát a ha olyan helyzetben lennétek mint ti.
2012. aug. 21. 13:42
 16/18 anonim ***** válasza:

Unokatestvérem viszonylag korán (20 évesen) teherbe esett, még nem volt dimplomája, épp a suli kellős közepén tartott, +egy másik sulit levelezőn végzett (ez utóbbi elvileg laza lett volna). No ő rengeteget halasztott. Amit levelezőn végzett volna be sem fejezte, lemondott arról, a rendes suliját is vagy 5 évvel később végezte el, nagyon nehezen.

És mindezt úgy, hogy velük együtt lakik a nagymama. Szóval egyáltalán nem könnyű baba mellett tanulni.

2012. aug. 21. 15:21
 17/18 anonim ***** válasza:
09:32es vagyunk,tőlünk a nagyszülők 130-120 kilométerre voltak,párommal egyéni tanrendesek voltunk,nekem már csak 2-3 vizsga és az államvizsga van hátra,és a suli kellős közepén voltunk akkor kezdtük a 2.at mikor terhes lettem 20 évesen,nem lehetetlen megcsinálni,de nálunk a párom rengeteget besegített,besegít a házimunkába is és a bab körül is
2012. aug. 21. 15:24
 18/18 A kérdező kommentje:
Jobb lesz otthon megtárgyalni, hogy milyen segítségre számíthatnék:/ Az iskolát azért is tartom fontosnak, hogy legyen egy olyan fizetésem amiből el tudom tartani egyedül is a kicsit ha ne adj isten úgy alakul az életem, hogy erre szükség lesz. Lehet, hogy én aggódom túl, de úgy érzem, hogy minden eshetőséget számításba kell vennem.
2012. aug. 21. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!