Szerintetek befolyásolja a szopis babám növekedését, hogy mit eszek, tejem van de lehet nem elég tápértékes az étkezésem miatt?
Szoptatás alatt fontos a rendszeres egészséges étkezés.
Mikor a fiam még csak szopis volt, és ha egy nap nem ettem főtt ételt, és nem ittam meg a 2l folyadékot, másnap érezhetően kevesebb volt a tejem.
Ha pedig nem eszel rendesen, akkor nincs elég tápanyag a tejedben.
Szerintem, de nem vagyok nagyon tapasztalt.
Hááát... én volt, hogy szinte csak túró rudin éltem napokig (mert nem nagyon figyeltem magamra). Folyadékot viszont ittam rendesen (napi 3 liter)+ a Laktoherb teát. Fiam az első 3 hónapban havi 1 kg-ot hízott.
Most 17 hónapos - még mindig van pár korty tej a számára :). Nekem a folyadékbevitel erősen befolyásolta a tej mennyiségét, más nem.
3-as vagyok.
Én is rengeteget fogytam a szoptatás alatt.
Az én babám is sokat fogyott a zsül.súlyából, pedig iszonyú sok tejem volt és szopizott is becsületesen, de annyira gyötört az ember szülés után, hogy valóban nem biztos, hogy a legtáplálóbb olyankor még, bár a színe nem ezt mutatja :))) De azóta is igény szerint, gyakran teszem cicire, és jó sokáig hagyom rajta, akár ha akarja 45 percig is vagy annál tovább, hogy a hátsó zsíros tejet is kiszopizza, attól lesz nagy a baba. :))))Amúgy 6 hónaposan van egy növekedési ugrás. figyelj, hogy elég inger érje a mellet mert még el is apadhat kicsit, de ettől nem kell megijedni, csak sokszor tedd mellre.
Tudod, ez a legolcsóbb a világon, ha tápszert kellene adni vagy teát meg a cumisüvegeket megvenni....stb, abból inkább vegyél magadnak olyan kaját, amit gyorsan bekaphatsz. Én, amikor úgy láttam, hogy "kevés" és "gyenge" a tejem, gyorsan ettem egy kis sűrített tejet és ittam egy kis alkohol mentes sört, ezek mind kalória bombák és kihúzott a pácból :)))))
2 répa, 2 krumpli, pici csirkemell, bele egy sütőzacsiba és máris kész a gyors és fincsi kaja, 1 hónap múlva a babád is eheti :))))))
Nőjetek nagyra! Még írj!!!! :)))
Persze, hogy számít mit eszel.
Az én kicsim 2 hónapos és 6300gramm.
4. gyerek.
kizárólag szoptatom.
vitaminra sincs pénzed?
ez attol is fugg neked milyenek a tartalekaid, azert foleg ilyenkor probalj almat, barackot venni, aminek a szezonja van, akkor nem olyan draga, csak oda kell figyelni vasarlasnal
az meg hogy csak akkora az nem csak attol fugg mit eszel, az en lanyom 3320g-mal szuletett, 7hosan volt 6,8kg, nem duplazta meg fel eves korara a sulyat, pedig en eszek mindent, nem keveset, de doki szerint teljesen rendben van, nagyon elenk kislany, ertelmileg joval kortarsai elott jar, szoval a suly nem minden
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!