A zene befolyásolja a magzatot? Növekedését, jövőbeni személyiségét stb?
A zene nincs közvetlen hatással rá. Csak a sok hülye babamagazin meg ilyenek már nem tudnak mit kitalálni, hogy a sok unatkozó nő elolvassa a cikkeket.
A nő állapota már kihat a babára,de hogy ez a zenétől van vagy a Győzike-show miatt az már lényegtelen.
Mozartot és Vivaldit szokták javasolni a mamáknak, hogy hallgassanak és ringatózzanak rá (mintha táncolnának), ugyanis ezen zeneszerzők műveinek alapritmusa áll a legközelebb a mama szívdobogásának ritmusához. Azt állítják, hogy ezzel a módszerrel intelligensebb gyermekek születhetnek, és a világrajövetelük után ezen az anyaméhben hallott zenék lejátszásával meg is lehet őket nyugtatni, ha zaklatottak.
Teljesen mindegy amúgy, hogy ezek az állítások igazak-e, én zenélek folyamatosan, ártani biztos, hogy nem árt, főként ha én is élvezem és boldog vagyok tőle. Az a babának is jó.
Bocsánat, hogy ezt írom, de én a klasszikus zenétől csak ideges leszek. :)
Énekeltem több együttesben is, és majdnem mindenevő vagyok: a jó rockzenétől kezdve a tüc-tücön át a mulatósig minden jöhet, a klasszikust kivéve - pl. az áriáktól, az operától a hátamon is feláll a szőr.
Szóval terhességem alatt mindenfélét hallgattam, ahogy előtte is, és kisfiam hála égnek úgy látszik, örökölte a muzikalitásomat. Szereti a jó zenét ő is, és bármilyen fülbemászó dallamra, ritmusra elkezdi rázni magát, rogyaszt a lábaival, hullámzik a felsőtestével, rázza a fejét, szóval táncol (21 hónapos múlt). :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!