Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi idöközönként nézitek...

Mennyi idöközönként nézitek hogy cserélni kell-e a pelenkát a babán? (egészen újszülött kortól érdekelne)

Figyelt kérdés
2012. aug. 20. 17:21
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon nem mindegy, hogy milyen pelenka, mert az egyik többet bír, a másik kevesebbet. Újszülöttnél minden etetésnél cserélem, de utána is 3-4 óránként, mert annál többet nem egészséges benne lenni. Sok anyuka a nagyobb babánál csak napi 4 pelenkából gazdálkodik, de szerintem ez borzasztóan kevés! Rendben, hogy nem kakil bele, és a pisit felfogja, de akkor is bomlik. Nem szabad a pelenkán spórolni.
2012. aug. 20. 17:35
 2/9 anonim ***** válasza:
Piciknél még úgyis minden etetés előtt/után megnézi az ember (szopi alatt indul be úgyis a pocak). Nálunk olyan 7-8 pelus fogyott az elején naponta. Most 2 évesemnél napi 5 pelus a szokásos - de már nem nézem, hanem érzem :)
2012. aug. 20. 17:49
 3/9 anonim ***** válasza:
52%

Kakisat mindig igyekszem azonnal cserélni, pisiset csak 3-4 óra után.

Nekünk is volt olyan nagyobb gyerekkel, hogy napi 3-4 fogyott csak. Két gyerekem lett már szobatiszta, nem volt gond ebből, nem tudom, milyen gond lehetne, a mai pelusok már nagyon jók.

Mi sem spórolunk rajta, de két csepp pisiért nem rakok rá újat. Amúgy némi gyakorlattal tényleg elég a ruhán keresztül megtapogatni, a súlyán érződik, ha nagyon tele van.

Olyasmi is számít, hogy ha pl. megyünk valahová, akkor indulás előtt cserélek, akkor is ha nincs benne sok, és persze fürdés után is mindig friss, még akkor is, ha előtte nem rég cseréltük.

Leszoktatásnál nálunk egy rövid ideig megint sok fogyott. Amikor szólt, hogy pisilni szeretne, és levettük teljesen a pisis pelust, akkor hiába volt benne pár csepp, próbálkozás után már nem adtam vissza ugyanazt, hanem tisztát.

Valahogy így.

Amúgy most a harmadik babával volt vicces a legelején. Állandóan kakilt, ha mozgattuk a lábát, az első hetekben napi 15-20 is elfogyott. Ez engem is meglepett. :o)

2012. aug. 20. 18:07
 4/9 anonim ***** válasza:
50%
újszülöttként úgy az első 2-3 hónapban, minden etetésnél. 2 hónapos koráig éjjel is. Utána olyan 4-5 óránként, attól függ. 1 éves koráig hajnalba tisztába tettem. 1 éves korától csak a reggeli ébredésnél kapott tiszta pelust.
2012. aug. 20. 18:10
 5/9 anonim ***** válasza:
Utolsó, a gondok, amikre utaltam: ha sokáig rajta marad a pisis pelenka, akkor (mivel bomlik) a bomlástermék allergizálhat, kórokozók szaporodnak el benne, ami nagyon csúnya fertőzéseket tud okozni. Hogy néhány gyerek megússza nagyobb baj nélkül, az szerencse, de sajnos én túl sok babát láttam, aki nem (eü-s vagyok). Ezért tanácsolom mindenkinek azt, hogy nem baj, ha csak kevés pisi van benne, 3-4 óránként le kell cserélni a legszuperebb nedvszívó pelenkát is, ha nem akarunk bajt okozni!
2012. aug. 20. 18:14
 6/9 anonim ***** válasza:

Elején minden evés után cseréltem.

Aztán később igény szerint.

Most van, hogy négy-öt pelus fogy el + éjszaka 1 db. De a fogzás miatt volt olyan is, hogy napi 8-9 db is elment, mert amint kakált, cseréltem is, de így is csúnya volt a feneke.

Általában felkelés után, délelőtt, ebéd után, délután kap pelust és ha van kaka is, akkor azonnal.

A három órás időközök nagyjából megvannak.

2012. aug. 20. 18:38
 7/9 anonim ***** válasza:
Minden evés előtt cserélem! Ha hallom, hogy kakis lesz, akkor azonnal! Van, hogy 2-3 óránként cserélem, pampers premium care pelust használunk
2012. aug. 20. 19:57
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Az elején születésétől minden etetés előtt! Utána már mikor többet volt ébren és kevesebbet evett, akkor 2óránként, de ebbe benne volt az etetés előtt! Meg ugye, ha megéreztem, h kaki volt, akkor is :) Én nem hagytam napközben sose a pisiben, inkább kicseréltem 2 óránként, volt, h 1 óra után, mert sokat pisilt! Változó! Éjszaka pedig miután végigaludta az éjszakát sose kelt, h tele van, de talán 2-3hetente felkel hajnali4kor, mert már zavarja és akkor kicserélem, de alszik tovább! De ez ritka!
2012. aug. 20. 21:21
 9/9 anonim ***** válasza:
Én az elejétől kezdve mindig etetés után cserélek, néha van, hogy 2 etetés között bekakil, akkor rögtön kicserélem (ez csak 2-3X fordult elő). Amikor éjjel még felkelt, általában csak akkor cseréltem, ha bekakilt, vagy, ha nagyon teli volt, hogy ne ébresszem fel nagyon. 7 hetes kora óta átalussza az éjszakát, így éjjel nem cserélek. Este fürdés után kap tisztát, aztán eszik, ha akkor bekakil, szintén ritka, akkor kap újat. 5X eszik egy nap,tehát ez napi 5 pelus.
2012. aug. 21. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!