Mennyi idöközönként nézitek hogy cserélni kell-e a pelenkát a babán? (egészen újszülött kortól érdekelne)
Kakisat mindig igyekszem azonnal cserélni, pisiset csak 3-4 óra után.
Nekünk is volt olyan nagyobb gyerekkel, hogy napi 3-4 fogyott csak. Két gyerekem lett már szobatiszta, nem volt gond ebből, nem tudom, milyen gond lehetne, a mai pelusok már nagyon jók.
Mi sem spórolunk rajta, de két csepp pisiért nem rakok rá újat. Amúgy némi gyakorlattal tényleg elég a ruhán keresztül megtapogatni, a súlyán érződik, ha nagyon tele van.
Olyasmi is számít, hogy ha pl. megyünk valahová, akkor indulás előtt cserélek, akkor is ha nincs benne sok, és persze fürdés után is mindig friss, még akkor is, ha előtte nem rég cseréltük.
Leszoktatásnál nálunk egy rövid ideig megint sok fogyott. Amikor szólt, hogy pisilni szeretne, és levettük teljesen a pisis pelust, akkor hiába volt benne pár csepp, próbálkozás után már nem adtam vissza ugyanazt, hanem tisztát.
Valahogy így.
Amúgy most a harmadik babával volt vicces a legelején. Állandóan kakilt, ha mozgattuk a lábát, az első hetekben napi 15-20 is elfogyott. Ez engem is meglepett. :o)
Elején minden evés után cseréltem.
Aztán később igény szerint.
Most van, hogy négy-öt pelus fogy el + éjszaka 1 db. De a fogzás miatt volt olyan is, hogy napi 8-9 db is elment, mert amint kakált, cseréltem is, de így is csúnya volt a feneke.
Általában felkelés után, délelőtt, ebéd után, délután kap pelust és ha van kaka is, akkor azonnal.
A három órás időközök nagyjából megvannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!