10 honapos babadat hanyszor szoptatod naponta? Hanyszor es kb miket eszik?
Az enyém még ugyan nincs teljesen 10 hónapos. (9,5)
Reggelimből kap, vagy ha olyat eszek, amit ő még nem tud, akkor kap vajas-sonkás- sajtos kenyér falatkákat. Tízórai: gyümölcs natúr joghurttal meg vagy zabpehely, vagy keksz. Ebéd: zöldség-hús, mindent gyümölccsel kell kevernem, mert csak úgy eszi meg. Uzsi: gyümölcs, vagy ritkán tejpép, Vacsi (fürdés előtt) Jóéjt papi sinlac-kal.
Szopi király az én fiam. Szopiban nincs rendszerünk, de a reggeli, és esti az tuti. Napközben meg bármi van akkor szopizik. Sokszor csak úgy unalom űzésből is, vagy csak mert épp oda téved a feje.
Hajnalban, reggel, és este még tuti szopik, de ezeken kívül is előfordul alkalomadtán, főleg délután 4 körül gyakori még.
Tízóraira gyümölcsöt eszik (banán, őszibarack, sárgabarack, szilva, körte, vegyesen is).
Ebédre főzelékfélék krumplival vagy rizzsel sűrítve (zöldborsó, sárgarépa, káposzta, paradicsom, spenót), csirke vagy pulykahússal, esetleg májjal. A lényeg, h olyanokat próbálok készíteni, ami hasonlít a mi ételeinkhez. Például tegnap paradicsomos káposztát készítettem neki és nekünk is, csak az övét alig fűszereztem, és főztem bele rizst is, h sűrűbb legyen. Kicsit turmixolom, de nem pépesítem teljesen.
Uzsonnára általában szopik, de van, h nem, de kiflit vagy babakekszet mindenképp eszik. Vacsira tejpépet, vagy ha van maradék, akkor főzeléket kap. Lefekvéskor meg szopik.
Kisfiam 2-3X szopik egy nap, de van, amikor töbször is kéri. Most jön a foga és jó fájdalomcsillapító vagyok :)
5X eszik
- 6-7 között ébred, akkor szopik, majd rá egy órára kér egy kis tápit, mert már nem elég a tejem.
- 10 körül eszik friss gyümölcsöt keksszel vagy kölespehellyel (200 gr kb.)
- 13 körül házi husis főzi, min. 250 gr :)
- 17 körül tejmenets pép gyümivel
- 20 körül szopi+kiegészítésnek tápi
éjjel elég gyakran szopik, 2-3szor
reggel 8-kor kel ekkor még szopi
fél11-kor gyumi, 1-2drb, attol fugg milyen napja van
1-kor husis fozelek
4-kor vagy joghurt, vagy kifli sajt paradicsom
7-kor 150g tejpep
8-kor meg szopi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!