Mit tud a 10 hónaposod?
Nincs lemaradva! Nem minden gyerek fejlődik egyformán. Az én kisfiam 10 hónapos 1 hetes és leírom kb miket tud.
Kúszik, mászik, feláll, felül egyedül-néha hasból is, kapaszkodva lépeget a bútorok mellett. Mondja: ajja-anya, mamma-mama, didi-dédi, babba-baba, dádá-ez egyértelmü, nene-nem, meme-megy-menni, ajjajjajj-fáj valami.
És egyébként dumál egész nap, a saját babanyelvén. ;-)
Megmutatja hogy hol van: kutyus-cica-maci-nyuszi-csacsi-majom-vonat-golyó-labda-kulcs-anya cicije-szeme-szája-orra-a tv-zokni-kanál.
Kifejezi ha: álmos, akkor mászik a kiságyhoz és tetél mellette, vagy bárhol bármilyen párnára. Ha éhes: mászik az etetőszékre és ütögeti. Ha mérges: tépi a haját. ;-) Ha be van kakilva akkor nagyon csendben van, az már gyanús, mint mondtam ő egy dumagép.
Most így hirtelen ezek jutnak eszembe!
Csak bíztatni szeretnélek, hogy 1 hónap alatt tanult meg pl, ülni-állni-lépegetni-mászni! Én emiatt aggódtam akkoriban. ;-)
Sokat ülök le vele játszani, mutatom és mondom hogy mi micsoda. És egész nap megy neki a tv!
Próbáld ki ezeket te is. ;-)
Az enyém hamarosan eléri a 10 hónapot.Épp ma találkoztam egy barátnőmmel 2 héttel kisebb a fia, mint az enyém. Már a múltkor is ő már térdelt, ült, mikor az én fiam meg csak kúszott a hasán, aztán egyszer csak felhúzta magát. 3 hete kb. ha van motiváció, akkor oldalazva lépeget. Ma ez a barátnőm fia, nem sokkal csinál többet, mint az én fiam (talán stabilabban áll).Viszont az enyém ma tett meg kb 5 lépést mászva. Mikor ilyet látok én is elvagyok keseredve, hogy talán nem foglalkozok vele eleget, de aztán ránézek, és látom, mennyire értelmes, csinál majd mindent az ő maga idejében.
Az én fiam egyszerre 4 nyelvet hall. Dumál megállás nélkül, énekel, persze az ő saját nyelvén. Nem gagyog, hammm, ejj, ennyit mond kb. Viszont azt hallottam, hogy több nyelvű gyerekek később beszélnek, de tisztán, nem pöszék, iyenre gondolok. (tapasztalatom nincs, csak ezt hallottam). Mutat dolgokat, pápát int, nem tapsol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!