Olyan anyukák válaszát várom, akiknek a gyermeke 17 hónaposan még nem megy vagy nem ment. Mi lehet a baj?
Én másfél éves koromban kezdtem el járni, állítolag 1 éves koromig nem tudtam felülni. Már mondtak rám mindent, a védőnő kitalálta, h vízfejű vagyok!!! Hát nem vagyok és más bajom sincs.
A kisfiam 14 hónaposan indult el. Nagyon bátortalan volt, nem akart, nem mert önállóan kapaszkodás nélkül elindulni. Mi azt csináltuk, h egy olyan helyen ahol nincs mibe kapaszkodni, Az apja megfogta a kis kezét, felállította, én meg 2 méterre tőlük el kezdtem csalogatni, hívni. Apuka elengetdte a kezét és a kisfiam odajött egyedül. Persze nem mindig megy egyből, de sikerülni fog. Esetleg valamit fogj meg a kezedben, ami számára nagyon érdekes és meg szeretné kapni. Nálunk ilyen volt a mobiltelefon:) Aztán az első önálló lépés után nem rögtön kezdett el járni, kb még 2-3 hét volt amig belejött. De úgy is jó, ha félős, hogy közelebbről kezded a csalogatást és ha elindul te kezdesz el egy kicsit hátrálni, de ha fenékre akar esni, javaslom, h kapd el, nehogy a negatív élmény miatt ne próbálja meg mégegyszer.
Szia!
Bocsi, hogy nem konkrétan a kérdésre válaszolok, de az én fiam (15hónapos) is ugyanezeket csinálja, de semmi jelét nem mutatja, hogy önállóan is elindulna... Bízom benne, hogy előbb-utóbb egyedül is menni fog. Szerintem a te babádnál is csak napok kérdése...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!