Mindenki tudja, hogy mit kell csinálni?
Már lassan 7 hónaposak leszünk és nem tudom, hogy jól csinálunk e mindent. Azaz kéne valamire konkrétan tanítanom? Hint-palintázunk, gyi paci gyí-zünk, mondom neki, hogy ezt kérem ad ide, ezt nem szabad...stb. Ennyi vajon elég? Vagy tanulmányozzam át a netet, hogy milyen készségfejlesztő játékok vannak? Vagy elég, ha szeretem és arra tanítom, amire gondolom?
ÉS a mozgását kell valamivel fejleszteni? Minden oldalra forgunk, hason lábujjhegyen tartja a fenekét, és ha leülteted üldögél(bár nem tud sokáig). Másoktól hallottam, hogy már felül egyedül, már ha fogom a kezát megy...stb. Én általában a földre leteszem és hagyom, hogy arra és úgy mozogjon, ahogy akar. Ez elég? Úgy gondolom, hogy hagyom, hogy ő maga csinálja a dolgokat, de ez így jó? Kicsit tanácstalan vagyok! (Amúgy 36 hétre születtünk és 3840grammal)
Tökéletesen csinálod!
Hagyd őt a földön önállóan mozogni. Egyébként is a korr. kor szerinte 6 hósnak kell megfelelnie a mozgásfejlődésnek, egy fél éves babának pedig max forognia kell. Majd elkezd mászni 10 hós koráig, aztán meg onnan leül. Nem kell erőltetni, te csinálod jól, hidd el!
Nem lehet mindent jól csinálni. Meg amúgy is mi a jó? Ami neked-nektek jó, lehet nekem-nekünk nem...
Én akkor lepődtem meg első gyerekes anyukaként, mikor megkaptam az "Anya, taníts engem "könyvet, örültem, elolvastam, és rájöttem, hogy semmi újat nem mondott. Mindent valahogy ösztönösen úgy csináltam, ahogy le volt írva, sőt előrébb is tartottunk a dolgokban.
Szóval én is azért olvasgatok utána, figyelemmel tartom, hogy nagyjából hol tartunk, de nem lóverseny. Minden baba másképp fejlődik, minden baba mást tud.
Haladjon csak a saját medrében, jól csinálod:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!