Mi a baja sok anyukának a cukorral? Miért gondolják nem ehet a baba?
Bocs, de ilyet kérdezni is... A cukor az valóban energia, de az energiát nem ebből kell szereznie a gyereknek.
A cukorban semmi nincs, csak szénhidrát, ami szétszedi a gyerek fogait, és étvágytalan is lesz tőle, és ezáltal nem eszi meg azokat a vitaminokat stb., amire szüksége lenne.
Persze egy nagyobbacska gyerek ehet cukrot, hiszen miért ne ehetne, de nagyon mértékkel. A babáknál azért más a helyzet: ha már korán hozzászoktatjuk, akkor az életben meg nem eszi pl. a zöldpaprikát.
Valóban csak felesleges üres kalória.
A kicsi megeszi a cukormentes dolgokat is. Lányom már elmúlt 13 hós, de még nem adtam neki cukrot az ételébe, kekszből is csak sósat vagy semlegeset kapott, édeset nem. Nem kapott édes péksüteményt, ha az , akkor inkább sajtos rúd. És még él:-)
Mekkora babára gondolunk? Mert kis korban nem kell neki, de mondjuk egy ovodás korú már találkozik a cukorral, csokival, édességgel, az megint más, hogy melyik anyuka mennyit enged neki...
Amúgy én éltem 2 évig abszolut cukormentes diétán, és azt is túléltem, sőt, több energiám volt mint valaha. Az energia nem a cukorból termelődik
"Amúgy én éltem 2 évig abszolut cukormentes diétán, és azt is túléltem, sőt, több energiám volt mint valaha. Az energia nem a cukorból termelődik"
A cukor nagyon fontos a szervezetnek, nélküle életképtelen. Nem tudom milyen lehet a cukormentes diéta, de szerintem kivitelezhetetlen és nem is nagyon kéne kivitelezni. A cukor állandó alkotóeleme a vérnek. Az egészséges szervezetben az inzulin és egyéb hormonok tartják fenn a sejtek működéséhez nélkülözhetetlen optimális vércukor szintet. A vércukorszint csökkenése elég komoly dolog lehet. Leggyakoribb tünetei a gyengeség, ajakbizsergés, fejfájás, látászavar, éhségérzet, izzadás, szapora szívműködés, remegés, zavartság és végül eszméletvesztés.
Itt ovashattok arról, hogy milyen az újszülöttkori alacsony vércukorszint.
Gondolom ezt sem akarja senki a gyerekének, mint ahogy az elhízást és a rossz fogakat sem. Ezért kell odafigyelni a cukorfogyasztásra és a megfelelő határok között tartani azt.
Amit belinkeltél az az "éhező" újszülöttről szól, nem pedig azokról a gyerekekről, akiknek a gyümölcspépjébe cukrot tesznek. Úristen...
Ha neked leesik a vércukrod , mert nem ettél semmit és elájulsz, abból az a tanulság, hogy nyalókát kell enned?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!