Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hordozókendőbe házimunka?

Hordozókendőbe házimunka?

Figyelt kérdés
Hogy lehet hordozókendőben házimunkát végezni? Hogy kell felkötni a babát, hogy az jó legyen? (3hónapos)

2012. aug. 16. 18:32
 1/6 anonim ***** válasza:
14%
Sehogy,veszélyes.Merthogy azért gondolom nem csak vízzel takarít az ember,port belélegzi ha port törölsz,seprésnél szintén.Főzni is esetleg?Ha sír akkor ne házimunkázz,ha meg alszik akkor meg be lehet tenni az ágyába.
2012. aug. 16. 18:42
 2/6 Denisa W. ***** válasza:
Én kénytelen voltam/vagyok magamra kötni sokszor házimunka közben. 6 hónapos múlt, több, mint másfél hónapja a csípőmre kötöm, ez a legkényelmesebb, így még mosogatni is tudok, és főzés közben sem veszélyes. Kisebb korában előre kötöttem, de úgy nem lehet sok mindent csinálni. 3 hónapos babát talán már szintén lehet csípőre kötni, egyik karod úgyis a háta mögött van,tehát támaszt. Szerintem nagyon hasznos dolog, érdemes kipróbálni. Persze ami nagyon "veszélyes" lenne, az inkább kerülendő.
2012. aug. 16. 19:09
 3/6 anonim ***** válasza:
Vagy a hátadra kötöd. Bár ezt előtte gyakorolni kell, hogy sikerüljön. Ha érdekel képekben írj egy e.-mailt elérhetőséggel és elküldöm neked, én melyik kép sorozattal tanultam meg a hátamra felkötni.
2012. aug. 16. 19:24
 4/6 Denisa W. ***** válasza:
Kedves Utolsó! Porszívózni, felmosni, teregetni, virágot locsolni, vagy simán rendet rakni kendőben a babával egyáltalán nem veszélyes sem rám sem rá nézve, nyilván még nem próbáltad, ha az ellenkezőjét állítod. És van, hogy nem ér rá a házimunka, van, hogy nincs segítség, és van, hogy az ember gyereke nem alszik egyszerre több órát, amikor mindezt el lehetne végezni. Két gyerek mellett nekem nagyon bevált segítségem a kendős hordozás, annak ellenére, hogy az első gyerekemnél még én is ellene voltam- érthetően, hiszen akkor még nem is volt rá semmi szükségem. Természetesen a tényleg veszélyes dolgokat (vegyszeres fürdőszoba takarítás, sütkérezés, ...) én sem a gyerekemmel együtt végzem.
2012. aug. 17. 10:26
 5/6 anonim ***** válasza:

Házimunkához leginkább én is a háton hordozást javasolnám. Kezdőnek batyut leginkább, és házimunkához a kendőszárak elöl keresztezését tudnám javasolni, hogy a karodnak nagyobb mozgástere legyen. A baba fejét ha nem tudod jól megtámasztani a kendővel, akkor egy textilpelussal is megteheted.

Azt meg kell szokni, hogy a gyerek ott van a hátadon, ezért több dologra is oda kell figyelni:

- ha hátralépsz legyél biztos benne, hogy nem ütközöl bele valamibe

- ne hajolj le, inkább guggolj, vagy térdelj. Az ágy alatti porszívózást hagyd a férjedre ;-)

- ajtófélfákra, szekrényajtókra, kilincsekre különösen ügyelj, amíg meg nem szokod a pakkot a hátadon!

- lassabban mozogj, mint egyébként, mindig legyél tudatában annak, hogy a gyerek a hátadon van.

- rendszeresen ellenőrizd a gyerek lábait, hogy nem kötötted-e túl szorosra a kendőt véletlenül, és a nóziját, hogy ne gyűrjön semmit (pólódat, cumit, plüssmacit) a szájához, orrához, mindig szabadok legyenek a légutak.

Ha nem mered a hátadra tenni a gyerkőcöt, akkor egy ilyen csípőkötés lehet a legbiztosabb:

http://www.youtube.com/watch?v=Exr8JNBtA9Y&feature=channel&l..

Könnyen állítható, és atombiztosan tartja a gyereket!

Ha csípőhordozást választasz, akkor 5 centivel tedd hátrébb a gyereket, mint a videón, és akkor több a mozgástered, viszont olajjal sütést, tésztáról a forróvíz leöntését, stb én csak háton hordozással merem megcsinálni. Porszívózni is kényelmesebb két kézzel, háton hordozva, de tudom, hogy a hátravétel nem egyszerű dolog, ha először csinálod.

Egyáltalán nem volt segítségem a házimunkában, csak így tudtam megoldani a napi teendőket. A gyereknek egyáltalán nem volt ellenére a dolog, rendszeresen el is aludt a hátamon, és mire végeztem a porszívózással, vagy mosogatással már mélyen aludt, tehettem az ágyába szundizni ;-)

A sorrend nálunk a következő volt: játék, etetés, pelusozás, kendőben házimunka, alvás mindkettőnknek :-)

2012. aug. 18. 23:42
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, különösen az utolsó válaszolónak!
2012. aug. 19. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!