Hordozókendőbe házimunka?
Házimunkához leginkább én is a háton hordozást javasolnám. Kezdőnek batyut leginkább, és házimunkához a kendőszárak elöl keresztezését tudnám javasolni, hogy a karodnak nagyobb mozgástere legyen. A baba fejét ha nem tudod jól megtámasztani a kendővel, akkor egy textilpelussal is megteheted.
Azt meg kell szokni, hogy a gyerek ott van a hátadon, ezért több dologra is oda kell figyelni:
- ha hátralépsz legyél biztos benne, hogy nem ütközöl bele valamibe
- ne hajolj le, inkább guggolj, vagy térdelj. Az ágy alatti porszívózást hagyd a férjedre ;-)
- ajtófélfákra, szekrényajtókra, kilincsekre különösen ügyelj, amíg meg nem szokod a pakkot a hátadon!
- lassabban mozogj, mint egyébként, mindig legyél tudatában annak, hogy a gyerek a hátadon van.
- rendszeresen ellenőrizd a gyerek lábait, hogy nem kötötted-e túl szorosra a kendőt véletlenül, és a nóziját, hogy ne gyűrjön semmit (pólódat, cumit, plüssmacit) a szájához, orrához, mindig szabadok legyenek a légutak.
Ha nem mered a hátadra tenni a gyerkőcöt, akkor egy ilyen csípőkötés lehet a legbiztosabb:
http://www.youtube.com/watch?v=Exr8JNBtA9Y&feature=channel&l..
Könnyen állítható, és atombiztosan tartja a gyereket!
Ha csípőhordozást választasz, akkor 5 centivel tedd hátrébb a gyereket, mint a videón, és akkor több a mozgástered, viszont olajjal sütést, tésztáról a forróvíz leöntését, stb én csak háton hordozással merem megcsinálni. Porszívózni is kényelmesebb két kézzel, háton hordozva, de tudom, hogy a hátravétel nem egyszerű dolog, ha először csinálod.
Egyáltalán nem volt segítségem a házimunkában, csak így tudtam megoldani a napi teendőket. A gyereknek egyáltalán nem volt ellenére a dolog, rendszeresen el is aludt a hátamon, és mire végeztem a porszívózással, vagy mosogatással már mélyen aludt, tehettem az ágyába szundizni ;-)
A sorrend nálunk a következő volt: játék, etetés, pelusozás, kendőben házimunka, alvás mindkettőnknek :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!