16 napos babának egy szopizásra nem kevés 30-40 g tejci?
A 30-40 g, egy 3-4 napos baba adagja. Két hét alatt meg a 30 g kevéske, főleg, ha nyugtalan. Két mellből eszik? Próbáld hónaljtartásban is, rejtett kincsek bukkanhatnak elő!! A születési súlyát visszanyerte? Ez fontos, mert két hetes korukra azért illene!!
Drukkolok! :o)
Szia.Addig nem pótolj,amíg nem vagy benne biztos,hogy kevés a tej.Ha többet szopizik,több lessz a tej.Próbáld fejniis minden szopi után.Ha pedig kell is pótolni semmi gond,szoptass annyit amennyit tudsz,amennyi van és utánna pótolj.
Sír is a babád,vagy csak te gondolod,hogy keve´s a tejcsi??Ne méregesd folyton.Annál rosszabb.Max egy héten egyszer.
Szerintem várj nyugodtan még pár napot, szoptasd nagyon gyakran. Ha még tudsz fejni, az azt jelenti, hogy lenne még mit ennie, fejéssel sosem jön le annyi, mint ha kiszívná :) nyugodj meg, ez is fontos, és ha mégis bizonytalan vagy, hívj fel egy szoptatási tanácsadót:
Én is hívtam már többüket is, pedig már a 3. babámmal vagyok itthon.
Szia, mi ugyanezt végigéltük a most 5 hónapos kisfiúnkkal, pedig ö már a 3. gyerek. A dokinő azt mondta, hogy testsúly kg-ként naponta 150 ml szoktak enni a babák, tehát egy 3 kilós baba kb fél liter tejet szopik egy nap, ezt kell elosztani a szopások számával.
Nekem a 2 melles szoptatás vált be, akkor kezdett el igazán hízni, bár a mai napig nem egy tipikusan hurkás baba,inkább "karcsú". A másik 2 testvér sokkal ducibb volt...Szerintem sokszor tedd mellre, idő kell, hogy a tejtermelés beinduljon, majd beálljon egy szintre,minimum 2-3 hét.
Aggódni nem érdemes, mert nem tesz jót a tejtermelésnek ...
Sok sikert!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!