Saját készítésű gyümölcslevet hogyan kell adni a babának?
én így készítem: vizet forralok, egy edénybe héj nélkül belevagdosom a barackot, almát , körtét, vagy vegyítem ezeket, vagy egyfélével. néhány szem köménymagot is dobok bele ( pukibajos a fiacskám, és a kömény segít a pocijának) aztán ráöntöm a forróvizet. ha lehűlt, bedobom a mikróba , hogy felmelegedjen, majd egy szűrőn átszűröm a levet, és még megnyomkodom a gyümit is , hogy a rostok is kijöjjenek.
nekem is nagyon ízlik, magamnak lehűtön utána, a kicsi meg szobamelegen issza. ne savanykás gyümiből csináld, mert az nem jön be neki, legalábbis nálunk :)
nem sok idő elkészíteni. és tényleg nagyon ízletes
Frissen facsarva adom vagy hamarabb elkészítem és hűtőben tárolható egy napig.
Ízesítés nélkül kiváló: alma, körte, őszibarack, sárgabarack, narancs, sárgadinnye, sárgarépa, paradicsom leve. A sárgabarackkal vigyázz, könnyen hasmenést okoz. Etetésnél sem ajánlok egy napra 2-3 szemnél többet. Savas is.
A puha gyümölcsöket simán át lehet passzírozni, esetleg szűrni is. A keményebbeket, pl. sárgarépa gyümölcscentrifugán ajánlom.
Mindig mosott gyümölcsből készítsd, és ha van lehetőséged házit, idényjellegűt és ne permetezettet, külföldit válassz.
Teával, ásványvízzel, forralt-lehűtött vízzel hígítsd, úgy fele-fele arányban.
Egy nap 200 ml-nél többet semmiképp ne adj, hasmenést okozhat és az étvágyát is elveszi a babáknak a többi ételtől, mert a gyümölcslével telítődnek!
Köszönöm szépen a segítséget és a válaszokat mindenkinek!
Még azt szeretném megkérdezni, hogy amikor almalevet csinálok magamnak, akkor a tetején vastag hab van, ami elég gáz, ezt szedjem le ügye és úgy adjam az almalevet a babának?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!