Tejfeherje allergias gyermekek anyukai, lehetne par kerdesem a hozzataplalast illetoen?
Nálunk a kisebbik fiam 9 hónapos korában derült ki, amikor már nagyon keveset szopizott, így az én kérésemre írtak fel neki tápszert (Milupa Pepti Plus). 1 hónapra rá valóban le is szokott a szopiról, így a kalcium része meg lett oldva a napi 2x220 ml tápszerrel.
Tejterméket természetesen semmit sem kapott, helyette növényi tejjel, -tejszínnel főztem neki.
Beszéld meg a szakorvosotokkal, hogy kell-e kalcium pótlás a babádnak.
Bocs,de te irtad h nem tudod bevezetni a tejterméket,innen gondoltam hogy szándékodban állt.A doki mit mond mit adj neki ha nem ad kalciumot?létezik amugy mindenhol recept nélkül kapható kalcium szirup,de ennek az adagját nálunk a doki állapította meg.
Szójatejből vagy rizstejböl is leget grízt csinálni,a főzeléket meg süritsd azzal a zöldséggel amiböl főzöd,leturmixolod,és ugy visszaöntöd.
Szia! En sem ihatok, ehetek semmilyen tejtermeket (tescukrot es proteint se), igy ezekre en is kerestem a valaszt. Emiatt kesöbb ajanljak a babanal is a tejtermek bevezeteset. En 19 honapig szoptattam, es csak utana adtam elöször neki tejet, es addig is csak heti-ketheti gyakorisaggal kapott mas tejtermeket: joghurtot...stb, egyszerüen az evesi szokasaink miatt eszembe se jutott pl. naponta. Pontosabban, mivel semmit sem akart megenni, szinte semmit. Nem allitom, hogy nem volt hianybetegsege, mert eleg sapadt a börszine alapbol, es en sem magyaro-rol irok, itt sem foglalkoznak ilyesmivel.
Söt: a varandossag alatt sem foglalkozik a (privat) nögyogyasz a kalcium vagy akarmi potlasaval, azt mondja, eleg akarmelyik terhesseg alatti tabletta, azaz most a Femibion.
Elsö babanal telefonon egy magyar vedönövel vettem fel a kapcsolatot, aki vegetarianus es eleg nyitott a termeszetes, alternativ modszerekre. Ö azt mondta, szerinte nem feltetlenül van szüksege tejre es tejtermekekre a gyerekeknek sem, hiszen hany kulturaban nem fogyasztanak ilyesmit. Igy megprobaltam zöldsegekkel...stb potolni, de mint irtam, kesz helyzet ele alitott a teny, hogy a babam nem nagyon evett. (Mindig alacsony hataron volt a sulya vagy alacsonyabb.) Az energy termekek közül a Flavocel-t (C vitamint) többször adom.
Most varjuk a 2. babar, igy erdekelne, hogyan alakult tavaly nyar ota, hogyan oldottad meg a baba etkezeset?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!