Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem fogják a lányomat csúfolni...

Nem fogják a lányomat csúfolni, ha ez lesz a neve?

Figyelt kérdés
Ősi magyar nevünk az Enéh, ő volt Hunor és Magor anyja. Azt jelenti szarvasünő. Szóval tele van spirituális töltéssel, és szerintem gyönyörű név. Mégis félek egy picit, hogy így nevezzük el a lányomat. (heteken belül születik:))) Már most hallom ismerősöktől a paraszt gúnyolódásokat, pl.Enéh enné\'? Ti mit gondoltok, hagyjam magam bunkók által befolyásolni, vagy bízzak az ösztöneimben? És ha az oviban is csúfolni fogják? Kérlek írjatok véleményt!
2009. júl. 21. 10:30
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%
Én biztosan adnám a kislányomnak,nagyon tetszik ez a név:)Jó ötletet adtál nekünk is,mert még felvehetjük a listánkra!Még nem tudjuk a nemét a 3.babánknak:)
2009. júl. 21. 12:28
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

Hogyhogy még nem hallottátok???

"Hős fiai szép Enéhnek:

Hunor s Magyar, két dalia,

Két egytestvér, Ménrót fia."

2009. júl. 21. 12:55
 23/24 anonim ***** válasza:
100%
Ne hagyd magad befolyásolni!! Bízz az ösztöneidben. Barátnőm kisfiát Hunornak hívják, most lesz 1 éves. Szerintem gyönyörű nevek! Az én lányom Zokra. Nálunk is furcsállták, volt olyan aki egyenesen megkérdezte, hogy lehet ilyen szar nevet adni egy gyereknek :( otthagytam egy szó nélkül. Még meg sem fogant, amikor tudtam, hogy Zorka lesz,ha lányom lesz.
2009. júl. 21. 14:46
 24/24 A kérdező kommentje:
Sajnos nagyon kevesen hallottak róla. Édesanyám irodalom szakos tanárnő, és a kolléganőinek is magyaráznia kellett, hogy ez egy magyar név, honnan ered. Pedig nekik kéne átadni a fiatalság számára egy kis szikrát a gyökereinkről.
2009. júl. 21. 14:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!