Nem fogják a lányomat csúfolni, ha ez lesz a neve?
Figyelt kérdés
Ősi magyar nevünk az Enéh, ő volt Hunor és Magor anyja. Azt jelenti szarvasünő. Szóval tele van spirituális töltéssel, és szerintem gyönyörű név. Mégis félek egy picit, hogy így nevezzük el a lányomat. (heteken belül születik:))) Már most hallom ismerősöktől a paraszt gúnyolódásokat, pl.Enéh enné\'? Ti mit gondoltok, hagyjam magam bunkók által befolyásolni, vagy bízzak az ösztöneimben? És ha az oviban is csúfolni fogják? Kérlek írjatok véleményt!2009. júl. 21. 10:30
11/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok gyors és szimpatikus választ! Segítettek.
2009. júl. 21. 10:48
12/24 anonim válasza:
Ohh ne parzáá,szerintem szép dolog ősi nevet adni neki:))
Az enyém is régi magyar nevet kap,Helka lesz ha törik ha szakad:D
13/24 anonim válasza:
Kisfiam neve Magor. Apa valaszototta neki, es az ismeroseink es csaladtagjaink furcsanak talaltak eloszor. De mindenki megszerette a nevet, foleg azert, mert a kisfiunk egy fantasztikus gyerek. Senkinek esze agaban sincs csufolni. Szerintem nagyon szep dolog regi magyar nevet adni a gyereknek. Nem hiszem, hogy a neve miatt csufolnak kesobb. Ne aggodj, nyugodtan add neki ezt a nevet.
14/24 anonim válasza:
Szerintem szép név. Igaz még sosem hallottam, de így első hallásra nagyon megtetszett. Igazuk van a többieknek, ha csúfolódni akarnak úgy is találnak valamit, ha nem a nevét, akkor mást. Bízz az ösztöneidben.
15/24 anonim válasza:
Add azt a nevet, amit szeretnél. Ha más nevet adsz, akkor a szemüvege vagy a hajszíne miatt fogják csúfolni. tanítsd meg verekedni, és nem lesz baj :)
16/24 anonim válasza:
Szépnek szép és egyedi, de a lányodnak nehezebb lessz talán. 2. névnek nem lenne jó? Én is ritka nevet szerettem volna, de olyan szemetek a gyerekek, így még keresgélniük sem kellene mivel cinkeljék...
17/24 anonim válasza:
Bocs az off-ért.
Felébredt lepontozó kolléganőnk?! Szép jó reggelt kívánok neki!
18/24 A kérdező kommentje:
Van második nevünk, ehhez meg az Apja ragaszkodik. Ez a név a Boróka, ami szintén nem egy sablonnév, és bele is lehet kötni. De abban igazatok van, hogy még a hóemberbe is bele lehet kötni, szóval nem engedem magam lebeszélni az Enéhről. És ha majd egyszer saját akaratából a másodikat fogja használni, vagy akár lecseréli amit tőlem kapott én majd azt is megértem:) (remélem)
2009. júl. 21. 11:19
19/24 A kérdező kommentje:
ITT NE PONTOZZATOK LE SENKIT!! KÖSSZ
2009. júl. 21. 11:20
20/24 anonim válasza:
komolyan nem hallottátok ezt a nevet?
rege a csodaszarvasról!! az isiben is tanultuk:)))
a lényeg. szép név, aki emiatt leszól téged, v a lányotokat, az tényleg paraszt és tudatlan. azokkal meg nem kell foglalkozni:))
nevelés kérdése lesz, h mennyire hagyja majd, h csúfolják. aki nem engedi, azt nem is bántják!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!