Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 9 hónapos baba mindennap...

9 hónapos baba mindennap bébiételt eszik az egészséges? Olyan pont mintha főznének neki?

Figyelt kérdés
Reggel tápszert iszik, aztán délelőtt gyümölcsös bébiételt gabonával vagy keksszel vagy rizzsel, ebédre húsos zöldséges vagy tésztás zöldséges húsos bébiételt szintén, uzsonnára tejpép túró joghurt szóval tejtermék, este tápszer. Azt most hagyjuk hogy ez így milyen drága. De egészséges?
2012. aug. 10. 12:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Más kategória az, ahol a baba nem eszi meg anyuci főztjét, és más az, ahol szándékos a bébiétel vásárlás. Nálatok (a sógornődnél) ez utóbbi van, szerintem.

Semmivel sem jobb anya, amiért bio alapanyagból készült bolti ételt ad a babának.

Te meg belefőzöd a szeretetedet a gyerekeid ételébe. Nem kell bionak lennie az ennivalónak.

Kicsit visszás nekem ez: sokan babaként, kisgyerekként biot adnak a gyereküknek. Vajon 5-10 év múlva is így tesznek???

2012. aug. 10. 12:52
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Én vegyesen adok neki.

Utálom azt az érvet, hogy mert ha én főzök akkor tudom, mi van benne. Persze, mert tudom hogy a világ másik végéről hozott gyümölcsöt, zöldséget mennyi szarral kezelték hogy még hetekig elálljon; hogy a csirkét mivel tömték hogy minél húsosabb legyen és többet toljon; hogy a rizst, búzát mivel trágyázták meg permetezték és még sorolhatnám.

2012. aug. 10. 13:38
 13/19 anonim ***** válasza:
Teljesen egészségesek az üvegesek is.
2012. aug. 10. 15:37
 14/19 anonim ***** válasza:

Kicsit túlzás, de azért nem mondanám egészségtelennek.

A bébiételeket szigorúan ellenőrzik tudtommal, szóval ilyen szempontból biztonságosabbnak tartom, mint sok élelmiszert. Ha meg bio, akkor főleg, de persze ez sem garancia mindenre.

Én a kóstoltatásnál nagyon utáltam főzni, nem szeretem a sok pepecselést, utálom a mixert mosogatni, szóval győzött a kényelem :)

Amikor már többet evett a kisfiam, akkor főzőcskéztem neki, mert úgy már több értelmét láttam. De rohanós napokon akkor is kapott bébikaját.

Szóval szerintem nem kell túlzásba vinni egyiket sem.

2012. aug. 10. 16:00
 15/19 anonim ***** válasza:

14-es vagyok.

Amúgy 2 gyerekem van és kb. 6-10/12 hónapos korukig ők is több gyári bébiételt ettek, mint házit, emellett tejpépet is kaptak tízóraira vagy uzsonnára. Gyümölcsöst is adtam, de csak akkor, ha nem volt otthon nekik való friss gyümi. Reggel-este viszont szopiztak.

Jelenleg 5,5 ill. 2,5 évesek és makkegészségesek, nem válogatósak, úgyhogy nem látom káros hatását a "sok" bébiételnek és tejpépnek.

2012. aug. 10. 16:05
 16/19 anonim ***** válasza:

2., 5., 11 vagyok, csak egy reagálás erre:

"Utálom azt az érvet, hogy mert ha én főzök akkor tudom, mi van benne. Persze, mert tudom hogy a világ másik végéről hozott gyümölcsöt, zöldséget mennyi szarral kezelték hogy még hetekig elálljon; hogy a csirkét mivel tömték hogy minél húsosabb legyen és többet toljon;"

Ha mindent a boltban kellene vennem, lehet, én is bizonytalanabb lennék a házi főzés alapanyagait illetően.

De! Az otthon termelt zöldség, házi hús, saját tojás - na, ezekkel nem lehet versenyezni, és nem kell aggódni, hogy mit főzök a gyereknek.

2012. aug. 10. 21:59
 17/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Sajnos nekem is csak egész kicsi kertem van így a nagyrészét a dolgoknak boltból kell vennem. Arról meg aztán tényleg fogalmam se lehet honnan van, persze bízom a legjobbakban, de sajnos mostanában az ár nagyon elsődleges szempont lett főképp ahogy az adagok nőnek.

Köszi a válaszokat mindenkinek!!

2012. aug. 11. 07:52
 18/19 anonim ***** válasza:
Kislányom elég későn kezdett el "enni", most már szerencsére nagyobb kedvvel kóstolgat és sokmindent megesz. Most 8,5 hónapos egyébként :) Én vegyesen adok neki, gyümölcsökből általában bébiételt kap, a zöldségeket nemrég kezdtük, végre megeszi őket, ezekből az üvegeseket nem fogadta el így főzök neki és nagyon örülök, hogy ízlik neki. Szerintem nemsokára gyümölcsöt is magam fogom neki készíteni :)
2014. ápr. 8. 18:18
 19/19 anonim válasza:
Jesszusom! A mostani anyukák nem tudnak főzni: Majd ha nagyobb lesz a gyerek, vajon milyen betegséget szednek össze? Gratula az anyuciknak, igy nem kell annyit ácsorogni a konyhában. Ezek megtanultak háztartást vezetni??
2023. ápr. 17. 08:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!