Könnycsatorna szűkület, meddig várjunk még vele?
8 hónapos a fiam és születése óta állandóan könnyes, csipás a bal szeme. A gyerekorvos szerint vagy szűk, vagy elzáródott a könnycsatornája. Sokat masszírozom neki, hátha kidugul, de nem javul. Azt mondta az orvos 5 hónaposan, hogy majd kinövi, várjunk még vele pár hónapot.
Szerintetek meddig várjunk még? Van értelme várni, vagy menjünk el gyerekszemészetre és mossák át neki? Az átmosás segít a szűkületen is? Tudok tenni valamit a masszírozáson kívül, ami esetleg használhatna?
Szia,
mi a heim palban voltunk (sajnos mas miatt) de kertem h szemesz is nezze meg fel eves babomat ,mert konnyezik a szeme.Szukulet szinten.Kb 1 perces beavatkozas.Atmostak a szemet.Azota semmi gond.Ne varjatok.
Szia!
A lányunknak 2 hónapos korában átmosták.Azt mondták előfordulhat,hogy egyszeri alkalom nem elég.Nekünk szerencsére nem kellett többször.A kisfiam,most 7 hetes neki is váladékozott a szeme,kopp-kopp-kopp 4 napja teljesen tiszta neki,masszíroztam+szemcsepp.De nála azt mondta a doktornőnk,hogy 5-6 hós koráig várjunk,ha nem múlik el.
lanyomnak 5 honaposan mostak at, 3-szor kellett annyira elvolt dugulva, mar banom, hogy nem mosattam at hamarabb, nagyon sok gyotrodestol es antibiotikumtol mentett volna meg, en mar nem varnek a helyedben
nagyon fog sirni, de allitolag nem faj, csak teljesen mozdulatlannak kell lennie igy lefogjak, de amint abbahagytak mar nem is sirt
a felnyitott szemcseppeket max egy honapig lehet hasznalni, utanna lejar a szavatossaga
ilyen cseppet magadtol ne csepegtess a szemebe, mert ha nem megfelelo, akkor esetleg ha van bakteriumos fertozese, akkor csak ellenallobbak lesznek a bacik, ha meg nincs akkor felesleges
mindenkeppen menjetek el szemorvoshoz, o majd megnezi
gyogyszeresz anyuka, az en lanyomnak fujtak at 3-szor a szemet
Köszönöm, nem kísérletezek!
Keresek egy gyerekszemészt és elviszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!