Gyesen lévő (2. babával) 39 hetes terhes anyuka 2 éves kislányát nem vehetik fel a bölcsődébe?
Hát, köszönöm a válaszotokat!
Sajnos akkor nincs mit tenni...:-((
Nem tudsz mit tenni sajnos. Nálunk is így van, a vezető előre közölte, hogy nincs náluk olyan hogy bölcsis a gyerkőc, az anyuka meg tanul. Ezt megszünették, már csak azt veszik fel, aki munkáltatóival igazolja hogy dolgozik.
EGyébként nem is tudom, de szerintem egy törvény nem lehet ellentétes egy önkormányzat által hozott jogszabállyal? Vagy mégis? Mert a tv-ben az van, hogy oktatásban részt vevő anyukák is járathatják böcsibe a kicsit.
Ez meg nem kötelező,csak előnybe kell részesíteni, nincs kikötve hogy nem lehet felvenni nem dolgozó anyuka gyermekét.
42/A. §208 A bölcsődei felvétel során előnyben kell részesíteni azt a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermeket, akinek szülője vagy más törvényes képviselője igazolja, hogy munkaviszonyban vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban áll.
bölcsöde az a dolgozó szülőknek van. nem arról van szó, hogy nem számít, hanem arról, hogy a dolgozó szülők adójából "fizetik", így annak a gyereke járhat oda aki adózik.
csanába, magánbölcsibe járhat vagy felveszel arra a 2 napra egy bébiszittert.
szerintem a helyhiány miatt ez korrekt, mert tényleg azok járjanak oda akik a kenyér megvétele gondot jelent, más kérdés, hogy miért nem oldják meg ezt az iszonyú helyhiányt? de ne politizáljunk. a kicsire ki fog vigyázni? nyilván a nagyra is annak kéne és meg is van oldva a kérdés
Az előttem szólóknak igazuk van!
Az a fair, ha a dolgozó anyukák gyerekeit veszik fel elsőnek!
Erről függetlenül én írnék egy kérvényt a bölcsi vezetőjének, leírnám, mi a szitu, hátha lesz üresedés. Bár a mai világban mindenki igyekszik vissza a munkahelyére...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!