Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bébikomp, vagy volt bébikomp...

Bébikomp, vagy volt bébikomp használókat! (mármint a baba használja/ta) kérdeznék! Lett mozgásszervi problémája a gyermeknek? (Gerincprobléma, járásprobléma, stb. )

Figyelt kérdés
Csak olyanokat kérdeznék, akiknek valóban van tapasztalata etéren!
2009. júl. 20. 14:54
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
45%
Nekünk is van, én már nagyon korán elkezdtem használni, mert már nagyon korán szépen ült. 1 hónap használat után állásba húzta magát és rá 1 hétre bútorokba kapaszkodva elindult, ez mind 6 hós korába volt, úgyhogy nálunk nem lassította a fejlődést.
2009. júl. 20. 16:50
 12/17 anonim ***** válasza:
46%
Mindenkinek szíve joga használni, de azért jó ha tudjátok, hogy a bébikomp hasznos eszköz mozgássérült gyermekek járástanításához, ugyanakkor ártalmas „normál” fejlődésű gyermekekre nézve. Indokolatlan statikai terhelést eredményez, akadályozza a járásbiztonság kialakulását, eltereli a figyelmet a szenzitív időszaknak megfelelő funkcióktól. Sajnos tendencia a felegyenesedési reakciók felgyorsulása, 7-10 hónapos korú csecsemők már állnak, kapaszkodva járnak, az ülésben való manipulációra, kúszásra kevesebb energiát fordítva. Ráadásul sok szülő sajnos bébikompot vásárol gyermekének, katalizálva a folyamatot. Megtehetik, hiszen még kapható Magyarországon.
2009. júl. 20. 18:27
 13/17 anonim ***** válasza:
46%

Örülök annak, hogy a Ti gyermeketekel kapcsolatban nem tapasztaltatok káros \"mellékhatásokat\" a bébikomp használatával összefüggésben.

Mindezt elfogadom, mint tapasztalt szülők véleményét. Ha szakember írta volna mindezt, természetesen nem lennék ennyire elnéző. Nem állítom, hogy minden esetben előfordul, de statisztikai tény, hogy amennyiben a mélységérzet kialakulását (kb. 8 hónapos korra tehető) megelőzően bébikomp használatával tanul meg járni a gyermek, a későbbiekben (az önálló járás során) ez nehezíti a járásbiztonságot. Ennek az oka egyszerű, a már kialakult észlelési háttérrel - a bébikomp elhagyása során - óvatosabban, ezáltal koordinálatlanabb kivitelezéssel kezd önállóan járni tanulni a gyermek. Az is tény, hogy amennyiben 7 hónaposan kezd járni egy gyermek - bármi oknál fogva -, kevesebb idő jut a kúszás-mászásra, valamint az ülésben történő manipulációra, amelynek következményeként valószínűsíthető a teljesség igénye nélkül instabil dominancia, intermodalitás, szerialitás, téri irány és viszony problémák, esetleg hangzó-, és betűtévesztések, amelyek összességében eredményezhetnek tanulási zavart.

Mindenesetre, nem hibáztatható a szülő, ha nem ismeri a fejlődéslélektant, anatómiát, szomatopedagógiát stb, ezáltal nem látja át ezeket összefüggéseket.

A szakmának kellene nyomást gyakorolnia a kereskedőkre, ahogy tették ezt számos nyugat-európai országban.

2009. júl. 20. 18:47
 14/17 A kérdező kommentje:
Könyörgöm! Kértem, hogy csak olyanok írjanak, akiknek saját tapasztalatuk van!!! Köszönöm, de épp eleget hallottam már a NEM használóktól! Most NEM ez volt a kérdés!!!
2009. júl. 20. 19:02
 15/17 A kérdező kommentje:
Kéretik nem vitafórumot nyitni a kérdésem alatt!
2009. júl. 20. 19:03
 16/17 anonim ***** válasza:
51%
Szia.Igazad va,de azok akik használják,azért teszik mert megvannak győződve róla,hogy helyesen,és jol teszik.azok akik nem,ők talán kicsit tudományosabban is utánanéztek a dolgoknak,és ezért mondják,hogy ártalmas.Azoktól akiknek saját tapasztalatuk van,még nem tudnak ne is tudjanak negatív dolgokról beszámolni.az ő véleményüket is hallgasd meg.az elöttem szólóval 100%-ban egyetértek.én is ezt olvastam,és ezeket tanultam.
2009. júl. 20. 19:08
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem volt kompom. Elestem vele a küszöbben 8 hónapossan. másfél éves koromig csak másztam, mert féltem felállni.
2009. júl. 21. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!