Ti milyen táblázat szerint kezdtétek el a hozzátáplálást?
Ösztönöm vezetett és így jó is
volt hisz én ismerem őket tudom mikor mit adhattam nekik,szóval nem követtem semelyiket sem:)
Semmilyent nem használtam!
Almával kezdtem, aztán a jött a krumpli, répa, stb!
Nekem a védőnő eldarálta miket lehet az elején, neten keresgéltem, itt olvasgattam.
Almát az elején én műanyag (üvegreszelőn) leszereltem, először a levét, majd a pépet adtam. AZ őszibarackot ugyanígy. Természetesen héj nélkül. Először 1-2 kanál, másnap 3-4 kanál, s utána elvileg mehet, ha minden oké volt vele.
Lehet még adni krumpli, répát, sütőtököt, meggyet, cékla.
Van, aki gyümivel kezdi, s van aki zöldséggel.
Ha van saját kertetek, akkor már most tegyél be a fagyóba amit lehet és így nem lesz gond a beszerzési forrással, ha akkor már nincs szezonja.
Elvileg 4-6 hónap között kezdhető. Itt olvastam már mindenfélét. Mi 5,5 hónapos korában kezdtük anyatej mellett.
Nyugi belejössz majd :-)
A védőnő mondta, hpgy most már adhatom ezt, adhatom azt...
De leginkább anyukám/anyósom tanácsai után mentem.
Nem voltak erőszakosak, de mindenben segítettek, ha kértem.
Almával, ill. krumpli-répa kombóval kezdtem, amit már az első kóstoltatásnál imádott! A krumplit magában sosem kóstoltattam. Azt viszont észrevettem, hogy ha önmagában (főzővízzel vagy tejjel, és nem más zöldséggel) turmixolom, akkor nyúlik, mint a ta.ony.
Mikor lehet elkezdeni a hozzátáplálást?
Tápszeres babánál elvileg 4 hótól, anyatejesnél 6 hónapos kortól szokták. De ez sem mérvadó. Mindenki úgy csinálja, ahogy neki(k) jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!