Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyon szenved a kisbabám....

Nagyon szenved a kisbabám. Fájdalmas a kakálása és vérzik a popója. Semmi sem segít. Mit tegyek? Ötletek?

Figyelt kérdés

Babám 1 hét múlva tölti a 12. hónapot. Kb. 3 hónapja van problémánk a kaksival. Napokig nem tud kakálni és amikor sikerül nagyon kemény, nagyon fáj neki és vérzik a popója. Már van időpontunk szakrendelésre, de csak októberre és az nagyon messze van. Már szinte mindent kipróbáltunk, amit tanácsoltak. Felsorolom őket, esetleg tud valaki egyéb ötletet?

-barack, szilva

-sok vizet iszik, adnék én neki kamillateát, de csak kortyolgatja, nem nagyon szereti

-kipróbáltuk, hogy elhagytuk az étrendből egy időre a répát, krumplit, almát, banánt, de semmi változás

-minden nap kap joghurtot

-lenmag lisztet teszek bele, mert a gyerekorvos javasolta

-Leavolac szirupot is használtuk vagy egy hónapon keresztül

-vettem neki glicerines kúpot, hogy ne legyen fájdalmas a kakálás, de nem vettük hasznát

-narancslevet adtam neki egy időben

-egy pár napra elhagytuk a húst is

-kb. egy hétig tartottunk egy olyan diétát, hogy a tízóraira és uzsonnára csak gyümölcsöket és joghurtokat kapott, a főzelék tök jellegű zöldségekből készült

-kenyeret sem adtam neki néhány napig.

Biztosan hagytam ki valamit a listáról. Egyedül a joghurtot nem vontam még meg tőle, mert azt javasolták, hogy sokat adjak neki, illetve az egyetlen étel, amit mindig elfogad, mert mostanában nem nagyon akar enni, nagyon lefogyott, remélem a fogzás okozza ezt és nem valami más. Most jönnek felül a fogai. Nagyon aggódom érte és már anyatejem is alig van. Még egyszer meg tudom szoptatni vagy este vagy éjszaka, de már több nem marad, a tápszert pedig nem fogadja el. Mit csináljak, már nagyon kétségbe vagyok esve?

Ha ti nem is tudtok személyes tanácsot adni, érdeklődnétek akár ismerősöknél is, hogy volt e valakinek hasonló probléma és megoldódott-e, hogyan?

Nagyon kérlek titeket, hogy ilyen mlm-es terméket ne ajánljatok, mert nem bízom ezekben a tanácsokban, félek, hogy csak az ügynök akarja rám sózni a termékét.

Köszönöm a segítséget, nagyon szükségünk van rá. a kislányom egy nagyon vidám kisbaba, de borzalmas látni a szenvedését.

2012. aug. 6. 14:02
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

A felsoroltakon kívül talán még a lekvár, a reggeli langyos víz ivás, az asztalt szilva, mazsola evés segíthet.

A lányom a múlt hónapban járt így mint a te kicsid, már odáig fajult a dolog, hogy beöntést kellett neki adni. Kb 4 alkalom beöntés után szépen visszaállt a régi rend.

Az is lehet, hogy ha a bél alsó traktusából beöntéssel kimosnád a bekeményedett székletet, a felette lévő már lehet nem lenne ennyire kemény. Továbbra is adj neki székletlazító dolgokat, amiket felsoroltál, pár hét után már talán eredménye lenne. Még eszembe jutott a Mira víz, természetes hashajtó babáknak, a DM-ben lehet venni. Nem próbáltuk ki, de már az volt az utolsó reményem, épp készültem megvenni, mikor megszűntek a lánykám problémái.

Jobbulást!!

2012. aug. 6. 16:14
 12/19 anonim ***** válasza:

Valószinüleg már előre fél a fájdalomtól és ha érzi is az ingert nem nyom,m mert tudja hogy fáj és ez még inkább súlyosbítja a dolgot, de vérzés esetén én is kórházat és beöntést javasolnék mert ezzel súlyos bél problémák lehetnek még a későbbiekben ha sokáig fennáll ez az állapot.

Amit nem soroltál fel, és makacs székrekedésnél nálunk bevált, egy kanál étolajat ittas vele, gusztustalan de nálunk garantált fxsást eredményez. Ami még jó nálunk az az őszibaracklé és a szilvapép, és nem tudom miért de a tejföltől mindig hasmenése van, pedig más tejterméktől nincs. Remélem hamar rendbe jöttök!!!

2012. aug. 6. 16:23
 13/19 anonim ***** válasza:

Popoja verzik vagy ver van a szekleteben? Atejallergia ritkabb esetben, de okozhat szorulast. En is Erre gondolnek.

Nemcsak a napi 1 csesze tejeskave szamit, rengeteg mindenben van tejszarmazek, amirol nem is gondolnad. Plusz a sok joghurt. Ez csak egy tipp, de Nekem is ez ugrott be.

2012. aug. 6. 16:35
 14/19 claudia222 válasza:

Nekünk is volt ilyen szorulásos dolog ami már odáig fajult h nem tudott kakilni és a dokinak kellett kiszednie a kakit sajnos:(:(:(

Én adtam neki mangót barackkal összefőzve és az nagyon jól meghajtotta de sztem ha ez nem segít akor probáld meg esetleg a parafinolajat nekem ezt a gyógyszerészünk mondta

remélem tudtam segíteni a parafint 1 kávéskanállal naponta

2012. aug. 6. 16:42
 15/19 anonim ***** válasza:
Próbáljátok ki a búzakorpát. Kislányom is nagyon sokat szenvedett a kakilással , sokszor sírt , de hiába erőlködött csak akkor tudott kakilni, ha én segítettem neki, nyomtam a hasához a lábát.Amióta kapja a korpát nincs ilyen gond. Minden nap kap egy joghurtot és abba rakom az 1 teáskanál korpát, így ehet bármit és nincs gond a kakilással.Ha kimarad néhány nap és nem kap rögtön kínlódik szegény. Próbáljátok ki, hátha jó lesz.védőnő és két kislány anyukája
2012. aug. 6. 21:54
 16/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az új tanácsokat is. Megpróbálom ezeket is. A székletben nincs vér, hanem vagy kisebesedett a popója belül, kívülről nem látszik, talán néha egy kis repedés. De aranyér is lehet, mert olyan furcsán néz ki, amikor kinyomja a kakát, mintha a belső rész kifordulna és véres, de utána azonnal visszafordul.
2012. aug. 7. 09:21
 17/19 anonim ***** válasza:
Iszonyatos kínok közt bírja csak kitojni.
2012. aug. 7. 20:35
 18/19 A kérdező kommentje:
Kipróbáltam az új tanácsokat és egy hete lágyat kakál minden nap. Köszönöm szépen!
2012. aug. 12. 17:54
 19/19 A kérdező kommentje:
Ha valakit érdekel. Az aszalt szilva az egyetlen dolog, ami lágyítja kisbabám kakáját, semmi más. Ha sikerül vele minden nap megetetni gond nélkül, akkor nincs baj, de sajnos már nagyon unja. Voltunk a gasztrón. Az orvos szerint túlzott fehérjebevitel okozza a problémát. 100g-onként max. 3 kávéskanálnyi húspépet szabad a baba főzelékébe főzni. Ő ennél azért többet eszik és van egy sanda gyanúm, hogy mások babája is. A védőnőnk szerint is nagyon kevés ez a mannyiség, amit az orvos mond. Egyelőre itt tartunk.
2012. nov. 4. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!