Ebben az esetben az elválasztás mellett döntenétek vagy sem? Ha igen, hogyan, miként kezdjek bele? (Részletek lent)
Igen, csak kezeletlenül gyakrabban és súlyosabban fog visszatérni:(
Az ivás problémára: ennyi idősen a kisfiam is gyümölcslevet és granulátum teát volt hajlandó inni. Én rontottam el, mert azt hittem, keveset iszik, ezt meg itta rendesen. Én elkezdtem vizezni, fele-fele arányban, most 2,5 éves, a sima vizet is megissza.
Vagy vizezve sem issza meg?
A ti kajátokat meg nyugodtan add neki, csak próbáld itatni, hogy a fűszerek ne terheljék a veséit.
Mivel gyógyszerről van szó, azt hiszem radikálisan választanám el, vagyis hogy egyik napról a másikra nem kapna, de ahhoz tényleg nagyon határozottnak kell lenned! illetve a család támogatása is fontos.
Kitartás!
sajnos már nem emlékszem, nagyon rég volt. méreg drága volt, az megmaradt bennem :D
azt írtam, hogy napról napra jobban vizezd!!! na, ne csináld, nem akarásnak nyőgés a vége! nem lesz semmi gond, ha cumisüveget elfog akkor a lefejt tejet is el fogja. majd jó szorosan magadhoz öleled mint ha szoptatnád :)
Mindenképpen elválasztanám!!!
Abba gondolj bele,hogy oké,most nagyon jó a szoptatás, kapocs meg minden, de a gyerekednek nem csak a cicidre van szüksége, hanem még hosszú hosszú éveken keresztül egy egészséges anyukára!!!!!Így úgy érzem máris nem olyan nagy áldozat abbahagyni....
Amúgy nálunk is problémás volt.11 hónaposan ő is még volt, hogy éjjel 6x képes volt felkelni szopizni,én már kivoltam és nagyon vívódtam hogy mi legyen.Anyum mondta, hogy kezdtem el elválasztani.És láss csodát nem is volt olyan vészes a dolog, így utólag látom, hogy nekem sokkal nagyobb lelki függést okozott, mint fiamnak.
Nem azt mondom, hogy nálatok is egyszerű menet lesz, de semmi baja nem fog történni lelkileg, ha elválasztod!
Csak előbb ezt neked kell tudatosítani és neked kell ELHATÁROZNI magadat,mert ha nem teszed, akkor kár is belefogni, az első sírásnál megsajnálod, és visszateszed a cicidre.Pedig a lányodnak tényleg egy EGÉSZSÉGES anyára van szüksége!!!!
A kaja...eheti simán amit ti, ne aggódj e miatt, nem válogatós ő, csak tudja mi a jó,ezért nem eszi meg az üvegeset:)fiam sem ette meg soha:)Már 10 hónapos korától azt eszi mint mi.Max kevesebb fűszert teszel bele, de amúgy nem hinném, hogy gond lenne, hiszen amit megeszel azt ő szopizza,szóval hozzá van már szokva:)
Gyümölcsöket add a kezébe, hagy szorongassa a dinnyét, szilvát, akármit, biztos vagyok benne, hogy enni fogja.
Az meg nem gond, ha nem csípi a vizet, főleg ilyen melegben!Ha gyümilevet iszik az is teljesen jó,hiszen mikor sokat izzad az ember, akkor a folyadék utánpótlásnak nem csak víznek kell lennie.
Ha nem ihat tejet, adj neki tápszert,ha nem fogadja el(sanszos, hiszen sokkal rosszabb mint az anyatej)adj neki tejpépet uzsira, joghurtot, tejtermékeket,gondolom azért azoktól nem lesz baja.Nem 1 gyerek nőtt fel csak tejterméken (tej nélkül) teljesen egészségesen!
Szóval mindenre van megoldás, és én is csak azt tudom írni, hogy NE KERESS KIFOGÁSOKAT(mert akár beismered,akár nem,ezek azok), az egészséged fontosabb, minthogy 1 évesedet szoptasd!!!!
A közelség,összebújás ugyan úgy megmarad, csak átalakul:)
Bocs, de én nem értek egyet a dokival,védőnővel!Ha még cicizés mellett vezeted be a tejterméket, akkor sokkal nagyobb az esélye, hogy nem jön ki az allergiás tünet,mert az anyatej védi.Így könnyebben hozzászokhat a szervezete!
Nem tudom milyen tejterméket adtál,adsz-e egyáltalán neki,de én tuti megpróbálnám!
A másik, hogy mindig írod, hogy édeset készítesz,hogy egye.Miért gondolod, hogy ha édes,akkor jobban eszi??Feljebb írtad, hogy fűszeresen főzöl, és olyanokat esztek.Ez megy be a tejbe,oké, nem egy az egyben, de én biztos vagyok benne, hogyha a tieteket adnád neki,nem édesítenél,meg nem görcsölnél külön,hiszen már 1 éves lassan,akkor azt jobban elfogadná.
Az mondjuk biztos, hogy ebben a melegben rosszabb az étvágyuk és sokkal jobb neki cicizni, és nem kétlem, hogy nehéz a dolgod, de határozottnak kell lenned.És mikor cicit kér nap közben,akkor nem játékkal elterelni a figyelmét, hiszen éhes, hanem akkor megkínálni étellel!
Persze ezek csak tippek, de előbb-utóbb a "sarkadra kell állnod",hidd el később is lesz olyan, hogy nem kívánja majd az ételt!
Mondjuk nem akarok okoskodni, te tudod mikor szeretnél elkezdeni meggyógyulni,de azért azt jó ha tudod, hogy az elválasztás nem megy egyik napról a másikra, főleg ha még ilyen sokat szopizik, nálunk kb fél év volt,mire teljesen sikerült elválasztanom.És én akkor már nagyon akartam!Lehet furán hangzik, de akkor már inkább teher volt a szoptatás, neki meg inkább "függőség" és így,hogy én határozott voltam sem ment egyik hónapról a másikra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!