Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ujjszopástól lett már hólyag...

Ujjszopástól lett már hólyag a babád hüvelykujján?

Figyelt kérdés
A 13 hónapos kislányomnak tegnap reggelre bordó lett a hüvelykujja és lett egy sárgás hólyag a hegyén. Napközben nagyon ritkán szopizza az ujját, éjszaka viszont szerintem folyamatosan. A cumit nem szereti, és csak ezt az egy ujját szopja. Mára még nagyobb lett a hólyag, biztosan fáj neki, mert óvatosan nyúl a játékokért is. Próbáltam leragasztani, de azt leszedi. Ha elalszik napközbe akkor bekenem neogranormonnal, addig is gyógyuljon. De esetleg van valakinek más tippje, ti hogyan oldottátok meg?

2012. aug. 4. 11:19
 1/2 anonim ***** válasza:
Az én egyik babámnak is volt egymás után 2x is. nem csináltam vele semmit, de mondjuk azt sem vettem észre, hogy fájna neki. Csak reménykedem,hogy egyszer abba hagyják.
2012. aug. 7. 10:07
 2/2 anonim ***** válasza:

Én lányomnak is volt ilyen.Én személy szerint azt javaslom, hogy hagyd, ne kenj rá semmit. Egyrészt, ha nagyon fáj neki, vagy szopja másik ujját, vagy pedig abbahagyja pár napig, esetleg végleg (legjobb esetben).

Az én lányomnak is sokszor volt bibis az ujja a szopitól, ő csak a bal hüvelykujját volt hajlandó. Ha bibis volt, akkor is szopta, nem tért át másikra és le sem szokott. Kitartott, még akkor is, ha fájt neki. Lehet, hogy szemétség volt tőlem, hogy nem segítettem neki ilyenkor, de a célom az volt, hogy szokjon le.

Végül magától szokott le az ujjszopásról 3,5 évesen (kb 1 hónapja), mert ő már nagylány :) és a nagylányok nem szopják az ujjukat és különben sem akar előre álló fogakat (lyukat beszéltem a hasába) :) :)

2012. aug. 7. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!