Újszülött kislányok ápolása, fürdetése? Mikortól lehet a nagyajkakat széthúzva mosogatni, törölgetni?
Kislányoknak is megkel mosnia a nuniját mert bekerülhet popsikrém vagy hintőpor stb csak a lényeg, hogy a hüvelyébe ne kerüljön semmi.Egy törlőkendőt csak egyszer használj és ahogy kell előröl hátra fele.
Kislányok
Minden alkalommal, amikor pelenkát cserél, figyelmesen tisztítsa meg az összes bőrhajlatot (redőt) nedves törlőkendővel vagy szappanos-vizes gézzel. Egyik kezével emelje meg a lábacskáit, és az intim részeket felülről lefelé törölje meg úgy, hogy a szeméremajkakat is alaposan megszabadítsa a szennyeződéstől. A tiszta felületet kenje be babaápolóval. Ha száraz a csöppség bőre, ápolja az erre javasolt krémmel vagy babaolajjal. Púdert többnyire csak a köldökcsonk gondozására használjon.
a kis szeméremajkakat nem bántjuk. Mindig csak a külső nagyajkakat tisztítjuk. Alapvető szabály, hogy mindig előlről hátra törlünk, azért hogy a végbélnyílás környékén lévő kórokozók, kaka ne kerülhessen be a hüvelybe. Természetesen, ha kaka került a szeméremajkak közé azt nedves törlővel azonnal alaposan távolítsd el. A másik probléma a popsikrém “begyűlése” szokott lenni a kisszeméremajkak rejtekébe. Ezt el kell távolítani bizonyos időközönként. Módja: fürdés után lehűtött kamillateával steril gézzel nagyon óvatosan kitöröljük. Ha pirosnak látjuk ezt a részt, akkor is a kamillateával lehet lemosni. Régebben divatos volt a kemillateás fürdő, ezt azonban csak alkalomszerűen lehet alkalmazni, ugyanis szárítja a bőrt.
Amúgy én is szét húzom neki mindig
csak a hüvelyébe nem szabad beletörölni.
Ezzel én is bajban voltam az elején, hogy azt a fehér valamit kitörölhetem-e a punijából...
2 védőnőt is megkérdeztem, mindkettő mondta, hogy nyugodtan töröljem, csak óvatosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!