Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák! Szépség kérdés!...

Anyukák! Szépség kérdés! Hogyan mentek el nagyobb bevásárló körútra pici gyerekkel (2 éves alatt)? Értem itt az öltözködést, cipőt, sminket, hajat.

Figyelt kérdés
A minap megkaptam, hogy slampos vagyok. Smink nélkül, összekötött hajjal voltam sportcipőben, farmerban és ujjatlan trikóban. Nem sértődtem meg rajta, mert egy barátnőm mondta, jóakaratból, hogy ösztönözzön. Szóval nem olyan lekezelő stílusban mondta, hanem, hogy bátorítson, de az én kis 15 hónapos örökmozgóm mellett nem tudok csinosan felöltözni, mondjuk magassarkúba.
2012. aug. 3. 14:43
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Nekem még pici a babám, 4 hós. Én ha itthonról végre kimozdulok (a mindennapi sétákat kivéve) akkor sminkelek, szép ruhát és magassarkút veszek fel. Ennek a férjem nagyon örül, imádja, ha jól nézek ki. És nekem is jól esik néha megint nőnek érezni magam.
2012. aug. 3. 15:09
 12/27 anonim ***** válasza:
81%
21 hónapos kislány anyukája vagyok, 34 hetes pocaklakóval. Sosem bírtam a lapos sarkat, talpat, de az utóbbi időben kezdek részokni. Na ez nem azt jelenti, hogy ilyen melegben is sportcipőben járok, de hosszú farmerhez hetente egyszer biztos felveszem. Amúgy én is mintás, vagy épp színes "lábujjas" papucsban járok ilyenkor, leginkább az egybe nyári ruhákat szeretem. Abból van sok, csinosak is, szerintem még nagy pocakkal is jól áll, meg hát nőcis is... Haj: 2 havonta szőke melírt rakatok bele, szeretem kiengedve is, de melegben sokszor felkötöm. Ha van időm kivasalni, akkor viszont nem szoktam összekötni. Na most nagy melegben vasalni sincs kedvem, és kiengedett hajjal sincs kedvem járkálni, így jól összehozom:) Smink: a fekete szempillaspirált nem tudom letenni tíz éve(28 vagyok), de a szemceruzát is ritkán mellőzöm. Plusz púder és színezett labello(enyhén rózsaszínes). A sminkem napi 3 percet igényel, lemosni este kb.4 perc. Szerintem sem idő kérdése a jó kinézet, inkább sokaknál az igény nincs már meg. Nekem smink szempontjából mindegy, hogy hová megyek, egyedül vagy a párommal, általában ugyanaz. Ruha szempontjából talán azért nem mindegy, mert ha a párom is jön, ő tud futni a kislányunk után, ezért fölvehetem a magasabb sarkú-talpú szandimat is. Na de hogy 2 gyerekkel fogok-e magassarkút hordani...:) ?! Majd kiderül. De a smink az marad, egyszerűen így érzem jól magam. Ez nem azt jelenti, hogy itthon is sminkben ülök, és a párom is "látott már" smink nélkül. Ja, és szerintem egy normális(abb) szemspirálnak nem szabad "leolvadnia")amit én veszek, nincs 2 ezer forint, és 3-4-5 hónapig elég!)
2012. aug. 3. 15:17
 13/27 anonim ***** válasza:
Ugyanúgy megyünk, ahogy terhességem előtt, alatt, annyi különbséggel, hogy most babakocsit tolok vagy fogom a gyereket. Általában farmer-póló kombó. Magassarkút sosem hordtam, nemhiszem, hogy baba mellett fogok rászokni. Smink az nálam mindig is annyiban merült ki, hogy szempillasprirál (esetleg néha szemceruza), labello. Ezeket most is ugyanúgy alkalmazom. Hajamat ritkán kötöm össze, mert a kisfiam előszeretettel szedi szét olyankor a frizurámat, mivel jó dolog anya haját tekergetni, összenyálazni.
2012. aug. 3. 15:29
 14/27 anonim ***** válasza:

Szerintem aki neked azt mondta hogy slampos vagy nincs gyereke. :) Megnézném hogy ő hogyan csinosítgatná magát egy pár hónapos vagy 1-2 éves gyerek melett. Mert oké ameddig nincs gyereked órákat eltölthetsz a hajad megcsinálásával, sminkeddel, ruha kiválasztásával stb.

Témára visszatérve én mindig is csinosan öltözködtem, a ruhatáram nem változott a szülés után sem mivel 50 kg voltam előtt és utána is. Most így nyáron rövidnadrágot, toppot/pólót hordok szép szandállal vagy papuccsal. 1-2 ékszer, sminknek szempillaspirál, bronzosító, ennyi. Hajam majdnem derékig érő, ha nincs túl meleg kiengedem de előtte behullámosítom,ha meleg van felfogom kontyba és bele valami szép "díszt" rakok. Alapjába véve foglalkozom a kinézetemmel járok kozmetikushoz, pedikűröshöz. Nem nézek ki idétlenül a gyerekem melett sőt mindig dicsérnek hogy csak úgy sugárzom :) Ettöl fuggetlenül eggyáltalán nem nézem le azokat az anyákat akik "slamposak"

2012. aug. 3. 15:41
 15/27 anonim ***** válasza:
52%

Biztos nem a nagybevásárláshoz rittyenteném ki magam, akárhogy örülne is a férjem.

Múltkor pl esküvőre mentünk, úgy déltől háromig voltam a fürdőben, pedig csak a hajamat csináltam meg, és tussal kihúztam a szememet, közben gyereket etettem-altattam, összeraktam a cuccukat estére, mert anyuékhoz adtuk le őket.

A bevásárlás előtt abszolút nem vagyok hajlandó smikelni, hogy az arcomba csorogjon, miközben fogom a kicsit és rohanok a nagy után. Magassarkú? csak alkalmakra!

Őszintén, én halálra tudom röhögni magam azokon az anyukákon, akik lassan, kopogva közlekednek apuka után, aki rohan a bevásárlókocsit tolva, hogy még időben elkapja a gyereket, mielőtt az bemászik a hentespultba.

Én a stílusomon nem változtattam sokat,mióta anya vagyok,nyáron amúgy is összefogom a hajam, mert melegít, a smink lefolyik, a sarum gyönyörű ezüstszínű,ami megy az egyszínű ruháimhoz, és elegáns.

A sportcipőt mondjuk én sem szeretem, inkább valami csajos színes tornacipőt veszek fel, de ha valaki emiatt azt mondaná rám, slampos...most komolyan valaki azért slampos,mert nem plázacica?

2012. aug. 3. 15:55
 16/27 anonim ***** válasza:

Nekem bőven elég volt a kirittyentésből az a 10 év, amit a gyerekek születése előtt bankosként dolgoztam.

Azóta örülök neki, hogy nem kell állandóan jól kinéznem. Amikor elmegyünk valahová a férjemmel és a gyerekekkel kihúzom a szemem, felveszek egy farmert vagy valamilyen csinosabb, egyszerűbb nadrágot, felkapok egy tunikát és egy balerina cipőt vagy lapos, nőcisebb papucsot. A hajam hosszú, sok és dús, a göndör és a hullámos között félúton, ezért mindig szorosan összefogom. És beteszem a kontaktlencsémet. Ha csak leugrok a boltba bevásárolni, akkor az itthoni cucchoz csak felkapok egy egyszerű papucsot és a szemüveg is marad. Most egy térd fölé érő farmer van rajtam egy szűk, egyszínű piros trikóval.

2012. aug. 3. 17:00
 17/27 anonim ***** válasza:

Szia! Hát én sétálni,játszótérre, vásárolni is ugyanazokba a ruhákba megyek. Próbálok normlisan öltözködni, nekem a sportosan elegáns stílus jön be.Papucs, szoknya, póló, vagy ruha, éppen mihez van kedvem. Nyáron nem festem magam, max. szempilla spirál, de amúgy színezett nappali krém.

3,5éves és 4,5hónapos gyermekek anyukája;

2012. aug. 3. 20:01
 18/27 Atroposz ***** válasza:
Naponta 2x fürdök ha megyek valahová és nagyon megizzadtam akkor megint csak megfürdök.Mindennap mosok hajat ,nem járok kozmetikushoz nem sminkelek,havonta 1-szer fodrászhoz megyek (festés,vágás,szárítás). Mindig tiszta ruhát viselek akár 3-szor átöltözök egy nap, a divatot nem tudom követni (van egy kis súlyfeleslegem) én soha nem találok magamra semmit de sógornőm besegít és szokott hozni nekem egy-két drága divatos cuccokat akkor igazi nőnek érzem magam.Addig még a férjemnek tetszem addig mással nem foglalkozom,hogy mit gondol rólam.Egyedül nem könnyű semmi már alig várom ,hogy haza jöjjön a férjem ,hogy legyen időm magamra is. 5 és fél hónapos kislány anyukája
2012. aug. 3. 20:23
 19/27 anonim ***** válasza:

Szia!

Én a magassarkúból az idén csak a gyékény szerű telitalpú divatcipőt vettem mert kifejezetten kényelmes!!!! Viszont mégis többet voltam papucsban (szép csillogó köves csajos!) az említett problémák miatt.

Szülés után kitetováltattam a szemöldökömet, szemhéjamat és havi 1x szempillát csináltatok. E mellé nem szükséges semmi smink már. Maximum reggel átfésülöm a 3d-s (teljesen természetes hatású) szempillámat amit senki nem mond meg laikus hogy mű csak hogy meglepően hossz

2012. aug. 3. 22:12
 20/27 anonim ***** válasza:

*hosszú a szempillám...

Körmöt is havi 1x töltetek fodrászhoz 3 havonta járok. Az idén szoliba is ritkán jutottam el és gyakran barnítókrémet használtam. Azóta kaptam a páromtól egyet itthonra. A felsőim is hiába póló mind nőiesek és ugyan anyni idő magamra rántani mint egy sportosat. Így kerülöm el, hogy ,,slamposnak" tűnjek. Holott tényleg csak reggeli zuhany és fésülködés az amit 5 perc alatt lezavarok reggelente. Igaz a tetoválás nem olyan hú de kellemes, de szülés után már másképpen gondol az ember a fájdalomra:D Legalábbis viszonyít. A körmöm pedig egyszerű sima kocka fehér francia. Semmi nincs rajta így mindenhez passzol. Nyáron megcsináltattam szintén zselével a lábujjamon is de azt 2 havonta is elég megcsináltatni. Sima francia az is. Igazából így semmi időt nem vesz igénybe a mindennapos készülődés. bajban lennék én is ha annyi idő lenne amíg összeszedem magamat mint szülés előtt volt...

2012. aug. 3. 22:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!