Mikor, hol, hogyan, milyen cipőt vegyek a már majdnem járó (de még kapaszkodva) 1 éves lányomnak?
Már 3,5 fél hónapja felállt, elmúlt 1 éves és talán pár hét és egyedül elindul, mert már elég biztosan járkál kapaszkodva, de ő az az óvatos típus, nem kockáztat, a biztosra megy :-)
Ha hűvösebb idő van, a lakásba olyan kocsicipőnek nevezett puha, csúszásgátlós talpú cipőt szoktam ráadni (nagyon csúszik a parketta), vagy zoknit, aminek a talpa szintén csúszásgátlós tappancsokkal van ellátva. Egyébként meg mezitlábazik, ahogy én is. Szóval azon gondolkozom a napokban, hol vegyek, milyet...stb, ha egyik napról a másikra már elindul... Rohanjak majd el vele, mert ugye a pontos méret is fontos, vagy akár előre is megvehetem, ha lemérem a talpát?
Ki, hogy csinálta ezt először?
Elsőre mindenképpen olyat, ami fogja a bokáját és van benne megfelelő talpbetét - tehát Siesta vagy hasonló. Nem olcsók, viszont drágák... de egy rossz első cipő egy életre tönkreteszi a lábát.
Egyébként kínaiban is lehet kapni JÓ szandikat (de ezek nem olcsók ott sem!!!). A lényeg, hogy száras legyen (szandi is,pl. háromcsatos) és ne lapos legyen belülről a talpkialakítása. 6 éves korig csak minőségi cipőt/szandit szabad hordani!
Köszönöm, igen, ezzel én is tisztában vagyok, hogy nem szabad sima, lapos talpbelsős cipőt adni... és természetesen nekem minden pénzt megér a kis Manóm egészsége.
Már csak az a kérdés, MIKOR adjak rá először? Amikor már önállóan jár, vagy már most is, hogy szinte egész nap talpon van, csak még kapaszkodva...?
Én csak akkor vettem rá normális cipőt, amikor már rendesen járt, nem csak kapaszkodva.
A gyerek nélkül semmiképp ne vegyél cipőt, próbáld a lábára, sétáljon benne! A lányom lábára nem tudom, hanyadik cipő ment csak fel.
előre ne vedd meg. NAgyon hamar kinövik.
Amik jó az a super fit vagy a richter.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!