Hanna vagy Zsófia? Melyik név tetszik jobban és miért?
Igen, tudom, hogy mindkét név nagyon gyakori mostanában :)
A vezetéknevünkhöz mind a 2 név illik, de csak egy keresztnevet szeretnénk adni a születendő kislányunknak.
Nem a válaszok alapján fogunk dönteni, csak érdekelne, hogy másoknak melyik név tetszik jobban :)
Előre is köszönöm a válaszokat!
Hanna.A mi kislányunk is Hanna,lehet tömegnév,de nyilván azért,mert sok embernek tetszik.Engem nem zavar,hogy sok Hanna van,inkább örülök,hogy nem a Dió,Mandula,Nadinka,Ninetta nevet adtuk a lányomnak.Egyszerű,szép,letisztult,kedves név,felnőttnek és gyereknek is jó.
Zsófia sem rossz,de annyira nem is tetszik.Nekem kemény hangzású név.
Szerintem a Zsófi jobb, szebb, csajosabb. A Hanna olyan semmilyen, olyan köznapi, egyszerű névnek tűnik. A Hanna azt jelenti : kegyelem..míg a Zsófia : bölcsesség.
Hannáról annyit : "A Hanna név könnyed, kifinomult személyiség kialakulását segíti, de a fizikai erõnlétet egy kicsit visszafogja. A Hannák mindenben a jó minõségre vágynak. A késlekedés nagy ellenségük. Önbizalomhiányuk miatt sokszor inkább bele sem vágnak céljaik megvalósításába, mert nagyon tartanak a kudarctól, és a befektetett munka hiábavalóságától. Elõfordul, hogy mások kihasználják engedékenységüket. Természetükbõl fakadóan vonzzák azokat, akik a megértésüket és a tanácsaikat keresik."
Zsófiról pedig : "A Zsófia rendkívül gyors, éles eszû, találékony gondolkodású személyiség lehet. Elemzõkészségére jellemzõ, hogy az élet misztériumának tényszerû megértésére törekszik. Szereti befejezni, aminek nekilátott anélkül, hogy közben mások zavarnák. Kedveli a rendet maga körül, és az életében minden tekintetben, igyekszik rendet tartani. Komolyan veszi az életet, és mivel nagyon érzékeny, ezért sokszor mély fájdalmat él meg."
A Zsófinak rengeteg beceneve van, mind szépek és édesek (kivéve szerintem a Zsókát). A Hannának olyan becézései vannak, mint : Hannácska, Hanni, Hannika. Szerintem ez nem olyan szép név...
És szerintem azzal még nincs bej, ha a neve miatt csúfolják (de a Zsófit és a Hannát ugyanúgy csúfolhatják) , csak ne a személyisége vagy a kinézete miatt. Ami ugye nem a névtől függ:p
Hanna ismerősöm nincs , annyira nem tetszik , a Zsófia viszont ez egyik kedvenc női nevem , olyan aranyos , lányos , gondolom azért , mert akiket ismertem ilyen nevűeket , azok ilyenek voltak. Ha egyszer lányom születik esélyes , hogy ez lesz a neve :D
20/F
Na, hogy döntöttetek?
A mi kislányunk egyébként Zsófia lesz, elméletileg novemberben érkezik.
34 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!