Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha az enyém lesz tényleg más...

Ha az enyém lesz tényleg más lesz?

Figyelt kérdés

26 éves vagyok, a párom babát szeretne, anyum unokát. Eddig azt mondtam mindenkinek,, hogy még nem mert be kell fejeznem a sulit, de lediplomáztam.

Valójában rettegek, hogy rossz anya leszek. A szomszédban a csecsemő 2 hete kb. éjjel-nappal ordít (most éppen egy órája folyamatosan) majd megőrülök tőle...

Tudom, nem lehet vele mit csinálni, gyerek.

Páromat nem zavarja, ő állítólag nem is veszi észre.

Anyum szerint az enyém nem zavarna.

De van egy cicám és reggel fél hattól tombol én nyolcig aludnék (délutánosok vagyunk a héten), ma háromszor keltem fel hozzá, és végül már annyira felidegesített, hogy ráütöttem és kiabáltam vele.

Ráadásul eszembe jutott, hogy kárvolt ekkora lakásba macskát vállalni.

Utána nagyon elszégyeneltem magam, és mi lesz, ha amikor a baba sír hajnalba, akkor is ez fog eszembe jutni.

Vagy vele is kiabálok?

Lehetek jó anya? A saját babámmal tényleg más lesz?

2012. aug. 2. 11:52
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Persze, hogy más lesz. Abban biztosan, hogy jobban fogod szeretni mint a szomszéd gyerekét, és sokkal jobban mint a macskát :-) Abban is másabb lesz, hogy míg most amikor sír a szomszéd gyereke, elfordítod a fejed, esetleg leteszed a könyvedet,hangosabbra állítod a cd-t, tv-t, fejedre húzod a párnát, addig ha sajátod lesz, akkor kipattansz az ágyból, ha tetszik ha nem, lehalkítod a tv-t ha tetszik ha nem vagy be sem kapcsolod, a könyvet el is felejtheted, enni sem fogsz tudni mindig, a hajadat sem moshatod meg akkor amikor szeretnéd, a szemöldököd nagy lesz, a lábad szőrös...:-D És még lehetne sorolni, valaki írta, hogy nem úúúgy van az ahogy elmondják, csodszép, illatos, nem bizony, van ennek egyenesen sötét oldala is.

Még ráérsz, ez biztos.

2012. aug. 2. 16:26
 12/13 anonim ***** válasza:

Ilyen a temperamentumod, ahogy nekem is. Lehet így gyereket nevelni, bár nem egyszerű, rengeteg önfegyelmet és gyakorlást igényel. Én úgy csinálom, hogy gyakran csak ringatva marad nyugton, ekkor felteszem magamra kenguruba és kimegyek locsolni. így 3 legyet ütök egycsapásra: csinálok valami hasznosat, megnyugtatom a babát, és a mozgás és a friss levegő lenyugtat.

Lehetsz jó anya, és a saját gyerekedhez valóban teljesen máshogy fogsz hozzáállni, mint akár más gyerekéhez, akár a macskádhoz. Nem lesz könnyű és rengeteg önkontrollt igényel, de menni fog. A hormonok teszik a dolgukat, megváltoztatnak annyira, amennyire kell.

2012. aug. 2. 20:22
 13/13 anonim ***** válasza:

Igen, valószínűleg más lesz a saját gyerekeddel, de tényleg várj pár évet, és tanulj meg kicsit lehiggadni, mert az tényleg túlzás, hogy megütötted a macskát. Szegény biztos nem tudta miért kapta.

Én sosem voltam oda a gyerekekért, mindig idegesített a gyereksírás, a saját gyerekemet mégis mindenkinél jobban imádom. Persze utálom hallgatni ha sír, de nem úgy idegesít, mint egy idegesítő zaj, hanem az zavar, ha nem tudom megnyugtatni, nem tudom miért sír.

Mondjuk szerintem nem normális dolog, ha egy baba órákon keresztül sír, legalábbis az enyém még nem csinált ilyet. Azért előbb-utóbb rájövök, hogy mi a baja, és ha csak annyi, hogy ölben szeretne lenni, akkor megteszem amire szüksége van, nem hagyom sírni.

Szóval ne arra készülj, hogy a gyereked majd éjjel-nappal üvölt, mert ez nem normális dolog.

2012. aug. 3. 03:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!