Ti mit adtok enni és inni 9 hós babátókan és mit csinál már ilyen korban a babátok illetve milyen pelust használtok?
Amit még nem eszik: tej, tejföl, tojás, eper, méz. Mást szinte mindent, főleg olyat főzök magunknak, legalább mi is változatosan és egészségesen étkezünk :-)
Kúszik, kapaszkodva feláll és lépeget, próbál mászni több-kevesebb sikerrel.
A kedvenc játéka a dobozból kipakolás, legyen az játék vagy ruha vagy bármi más.
Nagyon szereti, amikor vásárlás közben beültetem a bevásárlókocsiba, szinte kiugrik az apja kezéből amíg én letörlöm :-)
Pelenka és popsitörlő: DM-es.
Amit nem kap:tej,eper,málna,méz,dió,csoki,szeder.
Egyébként nagyrészt azt ette ebben a korban már mint mi,mivel már 8 foga volt,így pépesíteni sem kellett már.Nagy kedvenc a lencsefőzelék,ebbe én semmilyen tej-származékot nem teszek,burgonyafőzelék,ebben kevés tejföl van,liszt viszont nincs mivel önmagával sűrítem-tehát egy részét a krumplinak leturmixolom.Húst eddig még csak csirkemellet és sertés combot kapott,mi sem eszünk egyéb húsokat.Inni vizet kapott,de nem igazán kellett neki,sokáig gondban is voltam,hogy mit adjak neki,végül őszilevet kapott 50%-osat és vízzel hígítottam neki.
9 hónaposan már állt magától és ágy,bútorok mentén lépegetett,fel tudott mászni a franciaágyra,lefelé még nem ment neki.
Pelenkából ekkor váltottunk az 5-ös Liberóra,valahogy a Pampers már nem vállt be.Nappalra 4-es Babydream pelenkát vagy Mülleres pelust hord azóta is.Holnap lesz 1 éves a lányom.
Hát tejet semmi esetre ne adj neki,én még a lányomnak sem adok pedig 1 éves lesz holnap.
De sajtot,tejfölt,túrót,joghurtot adhatsz neki,ha nem allergiás senki a családban a tejtermékekre.
Szia! Az én kislányom jövőhéten már 10hónapos lesz. 3hete feláll és pár napja lépked a bútorok mellett. Felülni még nem tud. Van már 5foga és még kettőt látok ami nemsokára kibújik. Párszor kapott már a mi kajcsinkból, de sajnos most visszaálltunk teljesen a pürékre mert valami kijött a kis arcán és most igyekszem kizárni mi okozhatta. Egyébként a tejtermékek közül még én is csak a sajtot, natúr joghurtot és túrót adtam neki, eszik már tojássárgáját, májat, csirkehúst(mellett és combot), darált disznóhúst is kóstolta már, a marhahúst is. 7gabonás pépet szoktam neki adni, de sokszor eszik vízben kifőtt grízt gyümivel. Férjem imádja a virslit és a párizsit is, mindig adna neki egy-egy falatot, de szegényre mindig rákiabálok hogy NEM!! Viszont májkrémet már kb.2hónapja eszik, van hogy tízóraira megeszik egy kisebb szelet vaja-májkrémes kenyeret. Erdei gyümölcsökkel még nem próbálkoztam, a mangót viszont nem igazán szereti. Egyre jobban szereti ha ő maga szedegedheti fel a kis gyümölcsdarabokat és kenyérkatonákat a tálcáról.
Pampers pelust használunk és néha Huggiest. De próbáltuk már a Müller-es pelust is, ami szerintem nagyon jó(próbáld ki te is, mert szerintem olyan mint a pampers és nagyon jó árban van).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!