Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha már elkezdtük a hozzátáplál...

Ha már elkezdtük a hozzátáplálást mennyi tápszert kell meginni egész nap a babának?

Figyelt kérdés
4-6-8 hós korában?
2012. aug. 1. 08:18
 1/6 gabszem ***** válasza:
hát szerintem ez attól is függ hogy mekkora a baba, mármint hogy hány kiló. Nálunk most lesz 6 hónapos a kislányom. Már a napi 5 étkezésből 2 vagy 3 főzelék és rizspép, babakeksz, gyümölcs stb. Reggel és este mindenképpen tápszert kap még 180 ml-t reggel és ugyanennyit lefekvés elött. (de mondjuk az ő adagja a doboz szerint már 210 ml lenne) néha előfordul hogy még egyszer eszik tápszert nappal, de akkor csak 160 ml-t adunk neki. Ő egyébként nagy baba mert 9210 gramm volt múlt héten. (4080 grammal született)
2012. aug. 1. 08:21
 2/6 gabszem ***** válasza:
jajj még annyi hogy szerintem kérdezd meg a gyerekorvost és megmondja, hogy mennyi a minimum és maximum amennyi tápszert ehet egy nap. Nekünk azt mondta múlt héten hogy napi 2 főzeléket adjak neki, de mi már elég régen elkezdtük a hozzátáplálást.
2012. aug. 1. 08:22
 3/6 A kérdező kommentje:
4 hós és 6100 gr. Voltunk doktor néninél, de ezt elfelejtettem megkérdezni:(
2012. aug. 1. 09:37
 4/6 anonim ***** válasza:
4 hósan nekem még csak 140-et evett a tápszerböl napi 5*. 6 hósan 150-170 napi 3*. 8 hósan 180 ml 2*. Most meg hiába eszi a 250 ml-t nem laktatja, mert 1.5 óra múlva megint éhes. ;-) Igaz ő már csak 1-szer nagyon max 2-szer kapja mert már 10 hós és az étkezések ki lettek váltva.
2012. aug. 1. 10:55
 5/6 anonim ***** válasza:
Az én véleményem az, hogy ha normálisan fejlődik (márpedig a te babád normálisan fejlődik, legalábbis a súlya teljesen rendben van), akkor nincs mennyiségi megszabás. Nyilván szüksége van még a tápszerben lévő tápanyagokra, vitaminokra, ne váltsd ki az összes tápszeres étkezését. Szerintem napi 2, max. 3 dl tápszer bőven elég, ha normálisan fejlődik.
2012. aug. 1. 13:22
 6/6 anonim ***** válasza:

A lányom 5 hónapos, leírom én hogy csinálom, egyébként neked kell tudni mi az igénye! Mert gondolom minden babának más!

Reggel 160ml tejpép bele gyümölcs (alma, barack, vagy almabarack kombi, mert én a tízórait kihagyom és így tudom le azt a reggelivel :) ). Utána ebéd fél üveg főzelék +210ml tápszer valamikor meghagy belőle 30-40-50ml-t. Épp milyenje van! Délután 210ml tápszer és este megint 210ml tápszer és utána csak reggel eszik!

2012. aug. 1. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!