Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 éves kor után kell még adni...

1 éves kor után kell még adni tápszert?

Figyelt kérdés

Kisfiam a napokban töltötte be az 1 évet. Eddig cicizett, de fokozatosan leszokott róla. Nem nagyon tudom, hogy ilyenkor mi a következő lépés. Kell neki még adni tápszert?

Azt olvastam már több helyen, hogy reggel, este kakaót adnak a gyereknek. Ezt én is próbáltam, csak rizstejjel, mert enyhén tejérzékeny, de felvetődött bennem, hogy lehet, hogy még tápszert kellene kapnia esetleg?

Köszönöm szépen előre is!

2012. júl. 31. 12:37
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha már kapott rizstejet, akkor ezután is kaphat azt, nem kell tápszer. Vagy bevezetheted a tehéntejet (bár gondolom még várnál az érzékenység miatt).

A tápszer akkor kell, ha nem kap más tejalapú folyadékot.

2012. júl. 31. 12:40
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem kell tápszer.A tejérzékenység miatt, viszont ha beszélsz a dokiddal írhat fel, bár akkor előtte a gasztrora kell menni.Nálunk is tejérzékenység volt az első lányomnál, és most a félévesemnél is az van.

Velünk óvatosan bevezettették a tejet betöltött egy év után.Ha nem tapasztalsz hasmenést, puffadást, bőrelváltozást, akkor kaphatja tovább.

Beszéld meg a dokitokkal!

2012. júl. 31. 12:46
 3/6 anonim ***** válasza:

1. vagyok.

Ezt én is akartam írni, hogy a kakaót felejtsd el, ha magában is megissza a rizstejet.

2012. júl. 31. 12:47
 4/6 anonim ***** válasza:
Én az ellenkező álláspontot képviselem. Az én fiam másfél éves koráig tápszert kapott, mondjuk igaz, hogy 8 hónapos koráig szopott csak. Nekem ezt javasolta anno a védőnő. Ha még ráadásául tejérzékeny is a gyereked, akkor pláne várnék a tejjel.
2012. júl. 31. 14:57
 5/6 anonim ***** válasza:
1 éves kor után nem kell, de lehet, ha valami kizárja a tehéntejet, vagy egyszerűen csak várni szeretnél 2-3 éves korig a bevezetésével. Az 1 éves kortól adható tejitalok ideálisak, ha már a baba rendesen tud reggelizni és vacsorázni, mert nem laktat annyira mint a 3-as tápszer, csak annyira, mint egy pohár tehéntej.
2012. júl. 31. 22:00
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat. Már reggelizik, vacsorázik rendesen, csak mellé gondoltam adni.

Sokszor hajnalban, mikor felkel 5 körül, szerintem már éhes, mert nem elég neki a víz. Elkezdtem neki rizstejet adni (kakaó nélkül :-)), úgy tűnik ez így jó megoldás, mert visszaalszik.

Azért gondolkodtam el a tápszeren, mert abban, ha jól tudom van némi vitamin is, na meg a hajnali ébredés miatt.

2012. aug. 3. 06:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!