1 éves kor után kell még adni tápszert?
Kisfiam a napokban töltötte be az 1 évet. Eddig cicizett, de fokozatosan leszokott róla. Nem nagyon tudom, hogy ilyenkor mi a következő lépés. Kell neki még adni tápszert?
Azt olvastam már több helyen, hogy reggel, este kakaót adnak a gyereknek. Ezt én is próbáltam, csak rizstejjel, mert enyhén tejérzékeny, de felvetődött bennem, hogy lehet, hogy még tápszert kellene kapnia esetleg?
Köszönöm szépen előre is!
Ha már kapott rizstejet, akkor ezután is kaphat azt, nem kell tápszer. Vagy bevezetheted a tehéntejet (bár gondolom még várnál az érzékenység miatt).
A tápszer akkor kell, ha nem kap más tejalapú folyadékot.
Nem kell tápszer.A tejérzékenység miatt, viszont ha beszélsz a dokiddal írhat fel, bár akkor előtte a gasztrora kell menni.Nálunk is tejérzékenység volt az első lányomnál, és most a félévesemnél is az van.
Velünk óvatosan bevezettették a tejet betöltött egy év után.Ha nem tapasztalsz hasmenést, puffadást, bőrelváltozást, akkor kaphatja tovább.
Beszéld meg a dokitokkal!
1. vagyok.
Ezt én is akartam írni, hogy a kakaót felejtsd el, ha magában is megissza a rizstejet.
Köszönöm szépen a válaszokat. Már reggelizik, vacsorázik rendesen, csak mellé gondoltam adni.
Sokszor hajnalban, mikor felkel 5 körül, szerintem már éhes, mert nem elég neki a víz. Elkezdtem neki rizstejet adni (kakaó nélkül :-)), úgy tűnik ez így jó megoldás, mert visszaalszik.
Azért gondolkodtam el a tápszeren, mert abban, ha jól tudom van némi vitamin is, na meg a hajnali ébredés miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!