Mennyire vagytok felkészülve a vészhelyzetekre?
Csak azért fogalmazódott meg bennem ez a kérdés, mert most hallottam, hogy egy kislány lenyelt egy lufit és megfulladt (bár ezesetben anyuka túl sokat nem is tudott volna tenni!) és most belém ötlött a gondolat, hogy mit tennék én, ha bármi hasonló történne. Lenyel egy játékot, vagy bármi hasonló van. Nem tudom, hogy lennék e annyira talpraesett, hogy megállom a helyem ebben a helyzetben.
Ti mennyire érzitek magatokat talpraesettnek? Esetleg voltatok már ilyen helyzetben? Hogy reagáltátok le?
Én teljesen felkészültnek érzem magam és helyt is állok majd ha jön a baj!
Jó is lenne ha így lenne,de szerintem akkor az ember megfagy,mindent elfelejt. Még nem volt részem ilyenben és remélem nem is lesz.
Az én kislányom 20 hónaposan a szájába vette a chipsekben található kis hülye érmét vagy mi az.
Az öcsémmel volt és hát ő engedte neki, hogy egyen belőle, míg én kint főztem. Arra rohantam be, hogy a gyerek köhög, szinte fuldoklik, a tesóm meg ordibál nekem. Azonnal kinyitottam a száját, de higgadtam, nem pánikoltam, még csak nem is reszketett a kezem. Elég mélyen megláttam keresztben azt a kis mütyűrt és egyetlen nyugodt, határozott mozdulattal lenyúltam a torkán és megragadtam. Gyorsan kihúztam és adtam neki inni. Innen kezdve elkezdtem izzadni, remegni és ekkor jött a pánik, hogy rosszul is elsülhetett volna. Abban a pillanatban nagyon észnél voltam hála Istennek.
Köszi a válaszokat! Csak nagyon remélem, hogy ha ilyen helyzetbe kerülök, hasonlóan tudok cselekedni, mint anyukám! Ő mindig higgadt mardt és tudta a dolgát.
Én csak garatulálni tudok, hogy ilyen ügyesen és azonnal tudtál cselekedni. Valamint mindenkinek azt kívánom, hogy soha ne kerüljön ilyen helyzetekbe! Ha mégis, ügyes legyen! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!