Milyen gyakran lehet megkakiltatni a babót?
A 12 napos kisfiam tegnap (egy átaludt éjszaka + 2 etetés után) nem tudott kakilni, ezért nagyon fájt a pocakja. Amikor erre rájöttünk megkakiltattuk.
A széklete híg volt, ezért nem nagyon értem miért nem tudott magától kakilni.
Eddig nem volt ilyen gondunk.
Sajnos nagyon bántják a szelek is, és az hogy nem tudott kakilni magától az még jobban fájhatott neki :(
Ha anyatejes baba akkor több nap is eltelhet hogy nem kakil. Ilyen pici babánál nem nagyon szabad közbeavatkozni.
5hetes koruk után változik a széklet mennyisége,állaga és gyakorisága. Szerintem hagyjátok békén a hátsó felét,ne hőmérőzzétek,főleg ne 1nap után.Nem kötelező neki minden nap telerakni a pelust.Van aki így tesz,de például az én kislányomnál is előfordult hogy nem kakilt 2-3napig ennyi idősen.Hasfájás nagyon sok babánál van,aki rendesen kakil annál is.Majd idővel kinövi,általában 3hós koruk körül. Addíg van pár módja a segítségnek, infacol, espumisam, papaverin... a gyógyszertárban segítenek. Tologassad a lábát a pocakjához,hogy tudjon pukizni,masszírozd a hasát(sangita.hu oldalon van kép és letölthető tartalom).
Szia, szerintem a pocija fájt inkább, illetve a levegő nem tudott kijönni. Ha fáj a pocakja, nem mindenesetben a nem-kakilás miatt van, inkább a levegő miatt. Anyatejes babáknál nem is gond, ha nem minden nap van kaki, sőt, van, hogy 4-5 napig semmi.
Próbáld ki az Espumisant, vagy az Infacolt, bármelyikkel kezdheted, mert mindenkinél más válik be, ezek segítenek megoldani a büfi-puki problémákat. Büfizni tud a babád szopi után? Ha nem, az is gond lehet.
8 hós anyuka
Az infacolt már használjuk.
A kakiltatás után végre megnyugodott és el tudott eludni.
Addig szinte egyfolytában sírt és nem tudott elaludni.
Ezért gondoltam, azt, hogy a hőmérőzés segített neki.
Ja és a büfizés valóban nem túl sikeres nála.
Szia! Ilyen picinek ezt a módszert egyátalán nem szabadna alkalmazni, főleg, ha anyatejes. Még nagyobbaknak is csak akkor, ha minden kötél szakad. Ilyenkor teljesen természetes a hasfájás, mégha nem is legkellemesebb neked és a babának, de hidd el, nem tart örökké. Ez is egy szükséges rossz, ami el fog múlni és pillanatnyilag a babád egészséges bélműködésének kialakulását szolgálja. Akár tovább is tarthat a hasfájós korszak emiatt. Inkább alkalmazz babamasszázst, büfiztest sűrűbben, melegítsd a pocakját cseresznyemag párnával, hidd el többet segít, mint amit most csinálsz.
Boldog babázást!
Első vagyok. Kislányom is nagyon nehezen büfizett. Próbáld meg hogy kaja után egy kicsit büfizteted,ha nem jön akkor tedd le hanyatt pár percre,majd vedd fel és paskold a fenekét hogy egy kicsit fel-le mozogjon. Olyankor szokta a lányom azt a hangot kiadni mintha sört ivott volna... :o)
Nekünk ez sokat segített,de sajnos 4hós elmúlt mire megszünt a hasfájás. Jók a homeós szerek is,a második hótol adtam és napi 1alkalommal fájt csak a hasa és sokkal kevesebb ideig. Esetleg írj privit és ha tudok segítek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!