Ti csillapítjátok a 37,2 vagy 37,3 fokos hőemelkedést (már ez a levont érték) 5hós babánál?
Nekem 3 lányom van, mindegyiknél csillapítom a hőemelkedéstől kezdődően az első perctől kezdve. Először csak fél kúppal a kicsinél, majd figyelem, hogy hogy alakul.
Persze, én is tudom, hogy elvileg nem szabadna, de minek idegesítsem magam egész éjszaka, és nézegessem, hogy vajon elérte e már a bűvös határt.
Én bizony oltás után is egyből fél kúppal indítok és le van a gond.
Nekem nem hiányzik egy 40 fokos láz, sem egy lázgörcs, stb.
Az pedig, hogy nem fejlődik ki az immunrendszere, egy baromság. A legnagyobb gyerekem 15 éves, szinte soha semmi baja, stramm, alig beteg néha és nem is volt beteges kiskorában sem, pedig ugyanúgy hőemelkedésénél megkapta a gyógyszert.
Mindenki a belátása szerint gyógyít, én a "biztosra" megyek, ha lehet, nem engedem felszökni a lázat semeddig.
Én gyógyszerpárti vagyok, nem próbálkozom homeopátiával sem hetekig, beadom az antibiotikumot a gyereknek ha beteg és 1 hét múlva mehet újból suliba, szemben sokakkal, akik hetekig kínlódnak.
Tudom, hogy le leszek hurrogva, de nekem ez az álláspontom.
Nem, mert a láz nem betegség, csak egy tünet, hogy valami kórokozóval felvette a harcot a szervezet. Ezért, ha elveszem a "fegyverét", vagyis lecsökkentem a test hőmérsékletét, a kórokozók zavartalanul tudnak ügyködni.
Szóval nem zavarok bele ebbe a harcba, csak akkor, ha már szükséges, vagyis kb. 38,2 felett.
Ja és nem végbélben mérem a hőmérsékletet, hanem van fülhőmérőnk, így arra fel sem ébrednek a gyerekeink...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!