Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szoktátok hiszti miatt büntetn...

Szoktátok hiszti miatt büntetni a babátokat és hogyan?

Figyelt kérdés
Még nincs egy éves,de már sokszor hallom,amikor a kismamák mondják egymás között,hogy "mennyire hisztizik a gyerek" és Ő bizony megszokta ezért büntetni. Kicsit értetlen vagyok ebben a kérdésben, nem ismerem ezt a módszert. Mikor, miért, hogyan stb.?

2012. júl. 28. 18:35
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

1 évest még nem nagyon szoktak büntetni,és nem is szabad, ő még nem érti hogy miért büntetik.

Olyan 2 éves tájékán szokott a dackorszak elkezdődni, akkor szoktak az anyukák mindenféle cselt bevetni, hogy a hisztiről elterelődjön a figyelem, de akkor sem igazán büntetéssel, esetleg sarokba állítással tudnám elképzelni.

2012. júl. 28. 19:06
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Babaként büntetni? Dehogy, az nem célravezető. Még kicsik hogy megértsék, a hiszti vagyis eleinte még csak "hiszti-csíra" tök természetes, hiszen valahogy ki kell fejezniük nem tetszésüket, dühüket, akaratukat.

Lányom másfél éves kora körül kezdett hisztizni, és legtöbbször nem figyeltem olyankor rá, vagy ha durvábban hisztizett, akkor eltereltem valamivel a figyelmét. Most lassan két éves, és szerencsére nem egy hisztizős fajta, de ha valami baja van, és semmit sem lehet vele kezdeni, akkor megkérem menjen be a szobájába, és míg le nem nyugszik ne jöjjön ki.

Nála bevált. Bemegy a szobába, kicsit szipog, majd kijön, és megbeszéljük mi nem tetszett.

Tehát úgy igazán büntetni nem szoktam. A hiszti sokszor idegölő, de természetes folyamat. Elburjánzani nem kell hagyni persze, tehát kellenek korlátok, de az állandó büntetés ilyenkor csak kiöl minden akaratot a gyerekből, és szerintem attól csak tutyi-mutyi lesz, vagy épp felerősíti a hisztit és a gyerek a fejedre nő.

Egy kicsi babát meg még nem kell büntetni semmifél módon. Hanem inkább hangsúllyal, nézéssel tudatosítani, hogy jót vagy rosszat csinál. Na meg helyesen viselkedni előtte, hogy ellesse tőlünk a különféle viselkedés-mintákat.

2012. júl. 28. 21:18
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
El sem tudom képzelni hogy lehet büntetni egy egy év alatti gyereket..erre Én se ismerek módszert..a nagybetűs HISZTI az kb 15 hónapos kortol kezdődik és kb 18-20 hónaposan értik meg a büntetés fogalmát,lényegét..hogy a tetteiknek követkeményei lesznek...de igazából ez sem gátolja meg őket:)
2012. júl. 28. 21:47
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 2 éves a kislányom és kb. 2 hete durvult el nála a hisztizés. Én sajnos nagyon nehezen viselem és büntettem is már érte. Borzasztóan szégyelltem magam utána. Azzal büntettem, hogy nem meséltem neki esti mesét. (A hiszti közvetlen lefekvés előtt volt). Tiszta hülye vagyok, tudom:(De általában azt mondom neki, hogy ha befejezte a hisztit szóljon. Egy idő után abbahagyja, aztán odajön hozzám és megbeszéljük.
2012. júl. 28. 22:36
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Hiszti miatt büntetni?? Ez a kettő hogy jön össze?

nem is értem. A feszültségüket csillapítani kell, helyes mederbe terelni az érzelmi vihart, amit ők egyedül még NEM TUDNAK kezelni.

Miért büntetném őt azért, mert kicsi és "tapasztalatlan"?

Annyit értene belőle, hogy akkor bántom meg és hagyom cserben, amikor a legnagyobb szüksége lenne rám.

Szóval: nem, nem büntetem "hiszti" miatt.

Ezt a jelenséget egyébként szeparációs distressznek hívják, nem hisztinek.

2012. júl. 28. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!