Kinek van igaza?
Próbálom röviden.
Átlagosnál jobban élünk (nem vagyunk extragazdagok), egy gyermekünk van. Nem akarom elkényeztetni, de úgy nagyobb alkalmakra (szülinap, karácsony, húsvét..) kap 1-1 márkásabb játékot, fisher price, thomas, chuggington....
Van egy barátnőm, ők jóval "szegényebbek" , szintén egy gyerekkel. Ő azt mondja, hogy b jó h telik nekünk ilyenekre, de ő bizony maga készít pl. ujjbábokat, fából, kartonból babaházat (lánya van); és hogy az mennyivel jobb, mint "készen" megkapni ezeket a méregdrága sz.rokat.
Mostmár ott vagyok, h mélyen magamba néztem, h sz.ranya vagyok. De a gyerek meg eljátszik ezekkel a dolgokkal, és hangsúlyozom, nem eszetlenül állandóan kap vmit.
Most akkor lehet mondani, h én csinálok rosszul vmit??
Mindenki megpróbálja a saját (anyagi) helyzetéből a maximumot kihozni. A barátnőd a saját készítésű játékokkal. Ha nem tenné, lehet magát gyötörné, hogy neki miért nem telik, stb, stb. Egyfajta védekező mechanizmus is ez, ha lenne rá pénze, hidd el, ő is megvenné. Az más kérdés, hogy ha van belső motivációja, lehet akkor is eszkábálna.
Nem ezen múlik az anyaság.
Egyesek anyukái anno gyártották a kézi kötésű szebbnél szebb pulcsikat, sapkákat, ruhákat. Az én anyukám egyetlen db Barbie-sál erejéig tudott kötni, de így is azt éreztem, hogy az enyém a legjobb a világon! Ugyanígy a tiédnek te vagy a legjobb! :-)
Hát így most még egyszer visszaolvasva a stílusa furcsa a barátnődnek. Hiszen te megveszel valamit, a szíved joga. Ha neki ez pénzkidobásnak tűnik akkor sem kéne így megmondania.
Az a lényeg, hogy egyikőtök sem csinálja rosszul. Hiszen mindketten a gyerek javát akarjátok.
Saját tapasztalat az ismeretségi körben, hogy valaki állít valamit (hogy pl. ezen vagy azon sprórol) és közbe más dolgokra meg eszetlenül veri el a pénzt. És igen drága valamit csinálni (hobbybolt méregdrága), de neki ez okoz örömet. Neked meg az, hogy kitalálod (mert ugye az sem egyszerű, boltokat járni...) mivel lepd meg a fiadat. És hát te is el tudnád költeni másra a pénzt, de te a fiadra költöd.
Itt az a baj, hogy a barátnőd henceg azzal, hogy ő maga csinálja a játékokat.
1. Nem rossz , hogy maga is készít a gyereknek játékokat
2. de ebben valszeg az is benne van, hogy nem biztos, hogy minden alaklomra márkás játékot tud venni a gyereknek és ez egy kicsit dühíti...
Szóval nincs Veled semmi baj, én nem akarok a szaranyák sorába beállni, csak azért mert annyira béna vagyok, hogy nem tudok magam összeeszkábáli egy játékot...
Nincs mindenkinek jó kézügyessége, ez nem várható mindenkitől.
Én megveszem a gyermekeimnek a drága játékokat, de nem ültetem le őket, hogy tessék, foglald el magad. Együtt játszunk, és próbálunk kreatívak is lenni (több kevesebb sikerrel):pl ecset helyet ujjal festünk, színes papírokból hajtogatunk, gyurmázunk... Ha fordítasz elég időt a gyerekre, akkor jó anya vagy! A leírtak alapján nem kell rosszul érezned magad! :)
Mindkettőtöknek igaza van, és egyikőtöknek sem. Igazatok van mert a legjobbat akarjátok adni a gyereknek. barátnődnek nincs igaza, mert attól, hogy veszed nem biztos, hogy kevesebb benne a szeretett, mint, ha készíted. Neked meg nincs igazad, mert lebecsülted magad.
Mi veszünk drágább játékokat is a fiunknak, persze nem túl sokat, csak amennyit megengedhetünk, de a babanaplóját pl: én készítettem, és azt szeretném majd neki megmutatni, ha felnő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!