Kinek van igaza?

Figyelt kérdés

Próbálom röviden.

Átlagosnál jobban élünk (nem vagyunk extragazdagok), egy gyermekünk van. Nem akarom elkényeztetni, de úgy nagyobb alkalmakra (szülinap, karácsony, húsvét..) kap 1-1 márkásabb játékot, fisher price, thomas, chuggington....

Van egy barátnőm, ők jóval "szegényebbek" , szintén egy gyerekkel. Ő azt mondja, hogy b jó h telik nekünk ilyenekre, de ő bizony maga készít pl. ujjbábokat, fából, kartonból babaházat (lánya van); és hogy az mennyivel jobb, mint "készen" megkapni ezeket a méregdrága sz.rokat.

Mostmár ott vagyok, h mélyen magamba néztem, h sz.ranya vagyok. De a gyerek meg eljátszik ezekkel a dolgokkal, és hangsúlyozom, nem eszetlenül állandóan kap vmit.

Most akkor lehet mondani, h én csinálok rosszul vmit??

2012. júl. 27. 13:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Mindenki megpróbálja a saját (anyagi) helyzetéből a maximumot kihozni. A barátnőd a saját készítésű játékokkal. Ha nem tenné, lehet magát gyötörné, hogy neki miért nem telik, stb, stb. Egyfajta védekező mechanizmus is ez, ha lenne rá pénze, hidd el, ő is megvenné. Az más kérdés, hogy ha van belső motivációja, lehet akkor is eszkábálna.

Nem ezen múlik az anyaság.

Egyesek anyukái anno gyártották a kézi kötésű szebbnél szebb pulcsikat, sapkákat, ruhákat. Az én anyukám egyetlen db Barbie-sál erejéig tudott kötni, de így is azt éreztem, hogy az enyém a legjobb a világon! Ugyanígy a tiédnek te vagy a legjobb! :-)

2012. júl. 27. 14:52
 12/17 anonim ***** válasza:

Hát így most még egyszer visszaolvasva a stílusa furcsa a barátnődnek. Hiszen te megveszel valamit, a szíved joga. Ha neki ez pénzkidobásnak tűnik akkor sem kéne így megmondania.

Az a lényeg, hogy egyikőtök sem csinálja rosszul. Hiszen mindketten a gyerek javát akarjátok.

Saját tapasztalat az ismeretségi körben, hogy valaki állít valamit (hogy pl. ezen vagy azon sprórol) és közbe más dolgokra meg eszetlenül veri el a pénzt. És igen drága valamit csinálni (hobbybolt méregdrága), de neki ez okoz örömet. Neked meg az, hogy kitalálod (mert ugye az sem egyszerű, boltokat járni...) mivel lepd meg a fiadat. És hát te is el tudnád költeni másra a pénzt, de te a fiadra költöd.

2012. júl. 27. 14:59
 13/17 A kérdező kommentje:
Nem azért, mert csak a nekem tetsző válaszok számítanak, de most 77%-os megfogalmaztad a lényeget...
2012. júl. 27. 15:03
 14/17 anonim ***** válasza:

Itt az a baj, hogy a barátnőd henceg azzal, hogy ő maga csinálja a játékokat.

1. Nem rossz , hogy maga is készít a gyereknek játékokat

2. de ebben valszeg az is benne van, hogy nem biztos, hogy minden alaklomra márkás játékot tud venni a gyereknek és ez egy kicsit dühíti...

Szóval nincs Veled semmi baj, én nem akarok a szaranyák sorába beállni, csak azért mert annyira béna vagyok, hogy nem tudok magam összeeszkábáli egy játékot...

2012. júl. 27. 15:28
 15/17 anonim ***** válasza:

Nincs mindenkinek jó kézügyessége, ez nem várható mindenkitől.

Én megveszem a gyermekeimnek a drága játékokat, de nem ültetem le őket, hogy tessék, foglald el magad. Együtt játszunk, és próbálunk kreatívak is lenni (több kevesebb sikerrel):pl ecset helyet ujjal festünk, színes papírokból hajtogatunk, gyurmázunk... Ha fordítasz elég időt a gyerekre, akkor jó anya vagy! A leírtak alapján nem kell rosszul érezned magad! :)

2012. júl. 27. 17:23
 16/17 anonim ***** válasza:

Mindkettőtöknek igaza van, és egyikőtöknek sem. Igazatok van mert a legjobbat akarjátok adni a gyereknek. barátnődnek nincs igaza, mert attól, hogy veszed nem biztos, hogy kevesebb benne a szeretett, mint, ha készíted. Neked meg nincs igazad, mert lebecsülted magad.

Mi veszünk drágább játékokat is a fiunknak, persze nem túl sokat, csak amennyit megengedhetünk, de a babanaplóját pl: én készítettem, és azt szeretném majd neki megmutatni, ha felnő.

2012. júl. 27. 21:02
 17/17 anonim ***** válasza:
Nem vagy rossz anya. Mindkettőtök az erejéből és lehetőségeiből adódóan a legjobbat szeretnétek megadni neki Én minden nap bármerre járok azt látom mindenbe mit vehetnék a kislányomnak ahogyan az összes rokonom is mivel nincsen a környezetükben más baba. Szinte el van halmozva a gyerek rengeteg dologgal. Még is a 90%-ával folyamatosan játszik. Mert persze vannak kedvencei is. Az ujjbábú amit igaz boltban vásároltunk, sőt külföldről is egy nagy ujjbábú szettet...hát pont az nem érdekli.... :D Viszont a FP-nak nagyon ötletes és dekoratív játékai vannak és nincs olyan amit még ne kapott volna vagy tőlünk vagy nagyszülőktől, keresztszülőktől... Hát emellé egy kukoricacsutkababa...kissé furán nézne ki. Ő is sokszor csak egy colás flakonnal játszik ha úgy tartja kedve... de én ynugodt vagyok, hogy a gyerekem az álltalam vélt legjobbat kapja meg és az én szemszögemből megnyugtató hogy ,,mindene megvan". Mindenki mást érez ,,mindenen". Bizony mi kaptuk azt a bizonyos babakocsit is, az egyik nagymamától és a másik oldalról pedig egy csúcsszuper 120e ftos etetőszéket... Én emellett magamra nem költök ennyit. mióta megszületett szinte az én szülinapomkor is a kislányunk kap valamit:D nekem az számít, hogy őt boldognak lássam. Ha őt az tenné boldoggá, hogy kitépjem a saját karomat és azt csomagoljam be neki rózsaszín masnival akkor azt is épp ugyan olyan nagy örömmel és izgatottan tenném meg mint ahogyan játékot vásárolok neki vagy mint ahogyan a barátnőd készíti a játékokat. Anyák vagyunk és nekem is van 1-2 irigylőm amiatt mert nem kell azon izgulnom mit is együnk. sajnálom inkább azt, hogy néhány családnak az is gondot okoz. de tudod van olyan ismerősöm akinek rengetegszer segítettem mind anyagilag mind pedig játékkal, ajándékkal ÉLELMISZERREL, ruhával... valamiért féltékenységből mégis rengetegszer a szememre vetette hogy ,,hú nektek minek ez meg az felesleges...". Igen bizonyára lehet nélkülük élni... ahogyan internet nélkül is tudtak anyáink...:D
2012. júl. 28. 02:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!