Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hová forduljak, hol tudnának...

Hová forduljak, hol tudnának segíteni?

Figyelt kérdés

7hónapos babám csak szopni akar,nem fogad el semmit,se kanállal,pohárból,cumisüvegből.Most voltunk 2.5 hétig kórházba,kapott infúziót,szondán keresztül is etették.Végül szopás mellett,úgy tudták etetni hogy mikor bőgött beletömték közben,a pépet és a főzeléket.Nem volt semmi kezdés mindenből mindjárt 40ml,aztán fél üveg húsos főzelék.És mivel így megvolt a napi folyadék,hétfőn hazaengedtek.De tegnap délutánra ismét narancssárga folt lett a pelusán(kevés folyadék miatt)és tegnap estétől reggelig egyszer pisilt.Reggel voltunk a körzetinknél,ő nem talált semmit,mert vidám a babám,csak enni nem akar.Persze ha holnapig nem változik semmi mehet vissza a kórházba.Mivel mi vidékiek vagyunk és az első héten nem történt semmi itt a mi kórházunkban,saját felelősségre elhoztuk.Másnap felvittük a Heim Pálba ott voltunk 10napot .De ott fizetni kell napi 3000-et az ágyért,és ezt mi már tovább nem engedhetjük meg magunknak.:-(

Teljesen kétségbe vagyok már esve,és persze kivagyok már idegileg,ettől hogy már ennyi idő eltelt mégse történt változás.Hová mehetnék még vele:?Mit csinálhatnék?Mert szopni is csak 30,-60ml-között szopik csak,egyszerre napi 8-9 szopás van.Ha nincs semmi baja miért szopik csak ennyit???Mert ha befejezi ráraknám a másik mellemre is,de azt se fogadja el mindig.:-( Miért nem éhes??

2012. júl. 26. 18:07
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

Mivel a kiszáradás szélén áll szegény, nem tanácsos most abba hagyni a szoptatást. Inkább minél többször tedd mellre, ha nem is jön sok, a pár korty is valami.

Kisfiam nem is tudott inni az üvegből, túlságosan megszivta aztán fuldoklott tőle. Nálunk a csőrös pohár vált be, szelep nélkül. De kanállal is probálhatod megitatni. Tejpépet kostolta már?

2012. júl. 27. 13:03
 22/32 anonim ***** válasza:
igen akkor elkellene fogadnia logikusan..viszont a kiszáradás szélén álló gyerekkel ez nem biztos hogy jó megoldás..kicsit kockázatos..amugy is a sok erőltetéstől már biztos negativ képet társit a cumisüveghez..kérdezd meg a gyerekorvost hogy mi a véleménye erről..tesómnak anno megtiltották..mondván hogy akkor annyi táplálék sem megy a szervezetébe és ha dacos a baba nagyon komoly következményei is lehetnek...még egy eszembe jutott! cumizik? mert ha igen probáld meg álmában itatni legalább..lehet elfogadja ha mélyen alszik! persze ha amugy is cumizik erre nagyobbesély van..ha cumis avval megegyező márkájú c.üveget vegyél hátha..ha nem akkor ismegéregy próbát.. nem is érdeklődik azétel iránt mikor mellette esztek? nem kiváncsi rá mi az? nem vesz amugyis mindent a szájába?
2012. júl. 27. 13:10
 23/32 anonim ***** válasza:

Korábban már válaszoltam neked, látom, azóta nem javult sokat a helyzet.

Az én fiam tápszeres volt, ismeri a cumisüveget, de az istennek se akar inni, csak a tejet és a tápszert akarja meginni. Se víz, se gyümölcslé, se kakaó, se tea, semmi. Úgy kell erőltetni. Ma itthon felejtettem az itatóját, a boltban meg szomjas lett, vettem neki pici 3 dl-es Nestle Aquarellt, és odaadtam neki, hogy játsszon vele, amíg kipakolok és fizetek. Láss csodát, mire kiértünk a kocsihoz, a közel 3 dl-t behúzta!

Próbálkozz sportkupakos üveggel, kevés folyadék legyen benne, hogy elbírja, hagyd vele játszani, vagy keményebb csőrös itatóval.

Szegénykének már biztos elege van, hogy mindenki piszkálja, és csak azért se akarja. Megpróbáltad már, hogy kevés folyadékkal a kezébe adod az üveget? Nem érdekes, ha minden vizes lesz...

Borzasztóan sajnállak és megértelek, remélhetőleg valamelyikünk tippje, tanácsa csak bejön végre a kicsidnél.

2012. júl. 27. 13:43
 24/32 A kérdező kommentje:

Vettem gyümilét kanállal a barackost kóstolgatta,egy két kanál bele is csurgott.A pépet is kipróbáltam hígabbra csináltam,bele is szívott a cumiba,de mindjárt vissza is köpte.Ma kölcsönöztem mérleget,hogy tudjam mennyit is szopik.

15.30-50ml

17.-20ml

18-20ml

19-10ml

19.30-30ml mindig rátenném a másik mellemre is,de ő nem kéri,pedig ezek iszonyat kevés mennyiségek.Közben meg kínálom főzivel,teával,stb de semmi.... :-(

2012. júl. 27. 19:58
 25/32 anonim ***** válasza:

Tejpépet probáld, de ne üvegből. Csináld sűrűbbre és kanállal ad neki, szoptatás előtt. Ja és még valami: csak lazán!!! Tudom nehéz, de ha te is idegesen állsz hozzá, megérzi. Ha evett egy kicsit dicsérd meg nagyon.

ma 13:03-as voltam.

2012. júl. 27. 20:04
 26/32 anonim ***** válasza:
15-dik vagyok: tudom, hogy kevesnek tunik, de nezd 4 ora alatt ivott 100ml-t, az vegul is nem olyan rossz, mas baba ha negyorankent eszik akkor nem olyan sokkal eszik kevesebbet. Ejjel 2 orankent keltettem en, de mindig megvartam a felalomban levo allapotot. En ejjel nem mernem, mert ha kimegy az aloma szemebol, meg nyugos is lesz es meg elutasitobb lesz. Es bizony nagyon fontos hogy probalj nyugodt maradni, mert nagyon erzik ha nem vagy az.
2012. júl. 27. 21:48
 27/32 anonim ***** válasza:
szia, hogy van a pici?
2012. júl. 28. 20:47
 28/32 A kérdező kommentje:
Szia.Tegnap jöttünk haza a kórházból,inni még mindig nem iszik cumisüvegből,de legalább főzit,meg pépet eszik kanállal.
2012. aug. 5. 10:53
 29/32 anonim ***** válasza:

megint kórházba kerültetek??? :(((((

nagyon sajnálom! mit mondtak, mi lehet a gond? milyen megoldssal sikerült rávenni az evésre?

2012. aug. 5. 12:15
 30/32 A kérdező kommentje:
Hát szó szerint megtömték a nővérkék....Mikor etették volna ordított,de akkor is kanállal a szájába tették a kaját,kénytelen volt lenyelni.Aztán másnap nekem már evett szépen.Most még mindig próbálom,hogy elfogadja a cumisüveget,vagy poharat.Mert azért a szopi mellett kéne ilyen melegbe plusz folyadék.
2012. aug. 5. 12:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!