Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mekkora/mekkora volt 6 hó...

Mekkora/mekkora volt 6 hó körüli anyatejes fiú babátok? Mekkora volt születéskor?

Figyelt kérdés

A mi babánk 3740 g és 58 cm volt születéskor.

6 hósan 11500 g és 76 cm...még mindig havi 1 kg-ot hízik, eleinte ennél több is volt, pedig csak és kizárólag anyatejes. A gyümiket is csak most kezdtük.

Nagy baba, de nem kövér, m a magassága is megvan hozzá és tök kis kemény husikás:)

Fura nekünk, m a nővére alig 2,5 kg-mal több nála pedig 3,5 éves (bár ő magas, vékony, izmos, örökmozgó alkat).

Sokat olvasgattam és annyira változó az ilyen korú - főleg fiú - babák súlya és magassága. Kíváncsi vagyok miket írtok :)

2012. júl. 26. 13:40
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Szép nagy Baba :)

Az én Fiam 5,5 hónapos, 8,5 kg és kb. 73 centi.

4470 gramm és 56 centi volt születésekor (bár ez fura, mert másnap már 57 :D)

Azt mondják, ahogy a mozgásfejlődésben haladnak előre, lelassul majd a hízás.

2012. júl. 26. 13:44
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ja, és igen. Az izom ugye nehezebb, mint a zsír :)

Ti is ilyen magas-izmosak vagytok?

2012. júl. 26. 13:45
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszi :) igen, nekem is mindenki ezt mondja, h majd lelassul a hízás...és tök erős, izmos bébi:)

Még csak forgolódni tud és vmi kúszáshoz hasonló módon változtatja a helyét időnként:)

Ez is fura, m a nővére 6,5 hónaposan már felállt az állókában:)

Doki, védőnő azt mondja, h ne is haladjon a mozgásban túl gyorsan, m neki nagy súlyt kell cipelnie és a kis lábacskáinak elbírni:)

2012. júl. 26. 13:52
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Az én Törpém tolat meg kutyázik :D

Nagyon édes :) Négykézlábra áll és ringatja magát előre-hátra :)))

Szerintem Ő is olyan kis maximalista, mint az én Fiam. Amíg valami nem megy tökéletesen, addig nem csinálja :)

2012. júl. 26. 13:55
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

Az én fiam 3290 grammal és 50 centivel született. 6 hónaposan 6890 g volt és kb 69 cm (nagyon mozgolódott, nem tudták rendesen lemérni :) ). Ő is csak anyatejes volt fél éves koráig, akkor kezdtük a hozzátáplálást, most 7 hónapos. Szerintem kb 2 éves korára lesz 11,5 kg :)))

Hiába nem nagy baba, szerintem nem gyorsabb a mozgásfejlődése sem: hat hónapos elmúlt, amikor kúszni kezdett, és majdnem 7 hósan kezdett mászni. De az még nem profi, kb 5-6 lépést tesz, utána átvált kúszásra. És a mászás amúgy is olyan, mintha díszlépésben mászna, úgy emelgeti és csapkodja a kezeit, olyan kis darabosan, nagyon édes :) Úgyhogy még könnyű utolérni és a kutyánk is biztonságban van. :)

2012. júl. 26. 14:25
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
3570-el született és 52 cm-el. 3290-el jöttünk haza. 6 hósan 9300 és 70,5 cm volt. Csak szopizott 6 hós koráig. Addig havonta 1kg-ot hízott, volt egy hónap hogy 1,5-et. Utána lassult a hízása. 3 évesen volt 104 cm és 18 kg.
2012. júl. 26. 14:26
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

a mi babánk most 3hónapos.

3720g-mal és 57cm-rel született, most 7kg és 66 cm. Tehát a havi 1kg hízás nálunk is megvolt eddig. Azt hittem, most majd lelassul ez a gyors ütemű növekedés, de akkor a Ti esetetekből látom (kérdező és 6.), hogy ez egyáltalán nem biztos.... :))

2012. júl. 26. 21:50
 8/8 anonim ***** válasza:

Hu hallod, jó nagy bébid van!! De ahogy írod, ez nem feltétlen baj, vannak kisebb-nagyobb gyerekek, majd később úgyis lassul a hízása.

Most hogy álltok?

Nekem 7hónapos a babám, ő meg 5hós kora után szinte teljesen leállt a hízással... alig-alig hízik. 5hósan 6900gramm volt, most 7hósan meg 7400, szóval 2hónap alatt csak fél kg-ot hízott, de ez is normális- csak ő a másik véglet.

Ilyenkor ámulva olvasom, hogy más babája, meg még ilyenkor is havi 1kg-ot hízik. :))

2012. szept. 14. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!